Al șaselea buzoian s-a videcat de COVID-19. Situația epidemiologica din 4 aprilie

de WTA.ro

coronaviruss

Peste 4.600 de persoane se află în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu în judeţul Buzău. De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.100 lei.

Sâmbătă, 4 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:
• 419 de persoane se află în carantină;
• 3.243 de persoane sunt izolate la domiciliu;
• număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 12;
• număr de persoane vindecate: 6.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 162 de polițiști, peste 60 de jandarmi, 162 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.

Peste 60 de jandarmi buzoieni și ploieșteni au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Cele mai citite articole

Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare au continuat atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și ale Ministerului Apărării Naționale.

Jandarmii au aplicat un număr de 10 sancțiuni (5 avertismente scrise și 5 amenzi, în valoare totală de 10.000 lei). Sâmbătă s-au încheiat activitățile de predare de la IJJ Buzău către Divizia 2 ”Infanterie Getica” a responsabilității misiunii de pază și protecție a unor obiective stabilite în municipiul Buzău.

Astfel, misiunea de pază și protecție a fost preluată de către militari pentru ca efectivele de jandarmi care asigurau inițial această misiune sa fie planificate în misiunile de ordine publică, de patrulare și intervenție.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2122 de persoane.

Cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 22.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de 175.000 de lei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa