Alegerea covorului potrivit pentru fiecare încăpere

de WTA.ro

Ai vrea ca în fiecare încăpere din locuința ta să ai un covor, dar nu știi exact ce alegeri să faci? Îți place atât de mult un model de covor încât ai fi în stare să îl folosești în fiecare cameră? Nu este suficient doar să îți placă un covor, ci acesta trebuie să fie ales cu grijă, mai ales în funcție de destinația pentru care va fi utilizat. Așadar, iată câteva informații utile în sensul alegerii covorului potrivit pentru fiecare încăpere a locuinței.

Ce covor să alegi pentru sufragerie?

Alegerea unui covor pentru sufragerie poate fi considerată cea mai controversată alegere. Este important ca acesta să fie nu numai atractiv din punct de vedere estetic, ci să se potrivească în mod perfect și mobilierului sau decorului existent sau pe care urmează să îl creezi. 

În același timp, este de preferată să alegi un covor sufragerie care să se curețe ușor și care să fie rezistent la uzură, pentru că sufrageria este unul dintre spațiile cel mai des utilizate și tranzitate. Nu uita să arunci o privire peste gama de culori și tonuri la modă, iar alegerea ta este aproape de a fi una perfectă. 

Ce covor să alegi pentru dormitor?

Cele mai citite articole

În dormitor, atmosfera pe care dorești să o creezi trebuie să fie una caldă, primitoare, cu adevărat confortabilă. Dormitorul este încăperea care trebuie să îți asigure confortul și liniștea după agitația de peste zi, așadar nu uita că este important să alegi un covor moale, confortabil, pe care poți păși pentru a câștiga starea de confort și relaxare necesare. 

Ce covor să alegi pentru bucătărie?

În bucătărie este obligatoriu să alegi un covor care să îți ofere protecție în două sensuri: împotriva alunecării și a apei. Așadar, alege un covor care se potrivește atmosferei pe care dorești să o creezi, dar nu uita că este necesar un covor anti-alunecare, respectiv un covor rezistent la apă, astfel încât acesta să poată fi utilizat cât mai mult timp, în cele mai bune condiții. 

Și pentru celelalte încăperi?

Pentru baie este, de asemenea, recomandat să alegi un covor care să fie rezistent la apă, dar să fie și ușor de curățat și să nu permită formarea mucegaiului, deoarece riscul de a rămâne umed este ridicat. 

Pentru camera copilului pune pe primul loc modelele de covoare cu designuri atractive, dar și pe cele care rezistă cu succes la uzură, iar pentru birou alege un covor mai degrabă potrivit ambientului biroului: un covor cu aspect profesional și rezistent. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa