Alertă din cauza unei centrale pe gaz la Timișoara

de WTA.ro

Alertă din cauza unei centrale pe gaz la Timișoara

ISU Timiș a recepționat joi, la ora 20.59, un apel prin SNUAU 112 prin care se anunța producerea unei situatii de urgenta, un miros înțepător/gaz și două persoane care prezentau stari de rău în Timișoara, pe str. A. Donici.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență un echipaj specializat de cercetare (CBRN), 1 autospeciala de stingere, 1 autospeciala de serviciu, un echipaj SMURD, 10 pompieri și 2 echipaje SAJ cu medic.

A fost anunțată și o echipa de la Delgaz Grid.

La sosirea la locul interventiei, dupa efectuarea recunoașterii s-au constatat urmatoarele:
În casa se aflau 4 adulti si 2 copii minori.

Unul din cei doi copii si o persoana de sex feminin prezentau simptome : varsaturi, greata, ameteli, anterior sosirii echipajelor ISU.

Au fost evacuate persoanele din casă si li s-a facut evaluarea de catre personalul medical prezent la fața locului.

Cele mai citite articole

Dupa efectuarea măsurătorilor s-au constatat scăpări de gaz la un furtun de la centrala termică și acumulări de monoxid de carbon de la o instalație de încălzire improvizată.

S-a efectuat ventilarea incaperilor prin deschiderea geamurilor si aspiratia cu ventilatoarele din dotare, timp de 30 minute.

Persoana ( 63 ani) ce prezenta simptome de intoxicare a fost transportată la spital cu ambulanta SMURD. Celelalte persoane au fost examinate de catre personalul SAJ si nu au fost transportate la spital.

Cele mai citite articole