Altex.ro – Oferte anvelope de vară

de WTA.ro

În mod normal, în primele zile de primăvară vulcanizările auto erau pline de automobile aduse pentru a le fi înlocuite anvelopele. Din cauza măsurilor de distanţare socială şi autoizolare, mulţi dintre şoferi au amânat momentul înlocuirii anvelopelor de iarnă cu cele de vară. Acest lucru înseamnă că imediat după ce vom avea din nou libertate de circulaţie, atelierele auto vor fi pline. 

Pentru a nu risca să pierzi timp preţios la vulcanizare, profită de promoţiile la anvelope vară şi achiziţionează online, din timp, produsele necesare.

De ce este bine să înlocuieşti anvelopele de sezon?

Deşi nu rişti o amendă contravenţională dacă circuli cu cauciucuri de iarnă în sezonul cald, este bine să le înlocuieşti, deoarece randamentul lor depinde în mare măsură de temperatura de afară şi de suprafaţa pe care rulează. Folosirea lor pe suprafeţe uscate, la temperaturi înalte, le grăbeşte uzura şi scade din gradul de protecţie pe care îl asigură în mod normal. În zilele toride de vară, la nivelul asfaltului termometrul depăşeşte de multe ori valoarea de 50 de grade Celsius. 

O anvelopă de iarnă, confecţionată din material moale şi maleabil, pentru a rula în siguranţă pe zăpadă şi gheaţă, se va degrada mult mai rapid în aceste condiţii, spre deosebire de cauciucurile de vară, realizate din material dur. Un set de anvelope de vară îţi asigură un plus de siguranţă şi pe timp de ploaie, prevenind riscul acvaplanării când treci brusc de pe o porțiune de asfalt uscată pe suprafaţă inundată.

Cum alegi anvelopele potrivite?

Dimensiunile anvelopelor sunt specificate de producătorul auto în cartea tehnică. Orice modificare a dimensiunilor cauciucurilor echipate pe maşină trebuie omologată de Registrul Auto Român, pentru a circula în siguranţă. Unii producători de autoturisme livrează din fabrică maşini cu dimensiuni diferite ale jantelor, mai mici pentru iarnă şi mai mari pe timp de vară. Atenţie şi la aceste detalii atunci când cauţi să le înlocuieşti. Pe lângă informaţiile cu privire la lăţimea, înălţimea şi diametrul anvelopei, pe fiecare produs sunt marcaţi o serie de indici pe care trebuie să-i cunoşti:

  • Aderenţa.
  • Eficienţa din punct de vedere al consumului de carburant.
  • Indicii de sarcină şi de viteză.
  • Nivelul de zgomot.

Cele mai citite articole

Toate acestea reprezintă informaţii care pot influenţa siguranţa în trafic şi gradul de confort de la volan. 

Profită de promoţiile online

Dacă dimensiunile sunt obligatorii, indicii anvelopei şi brandul rămân la alegerea ta. De cele mai multe ori, preţul este unul dintre primele criterii de achiziţie. Dar ține cont de faptul că fiecare dintre cele patru anvelope asigură singurul contact al maşinii tale cu suprafaţa de rulare. De felul cum se comportă cauciucurile în timpul manevrelor de accelerare, frânare şi în viraje depinde siguranţa ta, a pasagerilor, a pietonilor şi a celorlalţi participanţi la trafic. Aşadar, nu încerca să faci economii prin rabat de la calitate. 

sursa foto: altex.ro

Dacă vrei să fii într-adevăr grijuliu atât cu bugetul, cât şi cu siguranţa familiei tale în timpul deplasării, caută cele mai bune oferte din piaţă. În această perioadă de izolare, comercianţii online oferă produse cu preţuri promoţionale: https://altex.ro/anvelope-vara/cpl/filtru/promotii-3803/promotii/. Beneficiezi astfel de cele mai bune preţuri pentru produse de calitate ridicată.

În această perioadă în care lucrăm de acasă şi limităm deplasările strict pentru urgenţe şi necesităţi de bază trebuie să ne pregătim şi pentru vremea când lucrurile vor reveni la normal. Echiparea maşinii cu anvelope noi de vară este o investiţie pentru concediul pe care abia îl aştepţi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa