Ambulanțele care transportă persoane infectate cu SARS-COV-2 din tot județul se dezinfectează la Alexandria

de WTA.ro

Din fericire, rezultatele testărilor ambulanțierilor de la Alexandria sunt negative. Vă reamintim că aceștia au transportat două bătrâne, care ulterior au fost confirmate cu COVID-19, la unitățile spitalicești din oraș, deși au fost întrebate în nenumărate rânduri dacă au avut contact cu vreo persoană infectată cu noul virus.

Am contactat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, care ne-a declarat că în prezent 13 cadre ale instituției sunt izolate la domiciliu. Urmează ca undeva pe data de 12-13 aprilie, mare parte dintre acestea să se întoarcă la lucru, însă, chiar și până atunci nu sunt probleme legate de buna desfășurare a activității.

Cadre medicale ambulanta
Cadre medicale ambulanta

Iată un interviu complet cu Mirela Ciobanu, noul manager al SAJ Teleorman.

Reporter: Care este situația echipamentelor de protecție de la SAJ Teleorman?
Mirela Ciobanu: Avem stocuri. Am primit de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, măști astăzi, am primit vineri combinezoane, dezinfectant. Am achiziționat și noi de la Unifarm pe o comandă mai veche dezinfectant (20 litri) și combinezoane, 2.000 de bucăți. Probleme de acest gen nu sunt…pe materialele sanitare și pe materialele de protecție. Eu zic că suntem printre primele stații județene foarte bine dotate.

Cele mai citite articole

R: Am înțeles că acum ambulanțele care transportă persoane confirmate cu coronavirus se dezinfectează la sediul din Alexandria. Este adevărat?

Nocospray
Nocospray

M.C.: Pe 2 aprilie am primit și un nebulizator, pe care l-am montat aici la Alexandria. Toate ambulanțele care intră în contact cu persoane pozitive vin aici, indiferent de la ce sub-stație sunt. Există obligativitatea angajaților de a veni aici, la Alexandria, pentru a face dezinfecția.

R.: Ce alte echipamente ați mai achiziționat, chiar dacă sunteți de puțină vreme în fruntea instituției?
M.C.: Astăzi, am reușit și am cumpărat termometre, cu mare greutate. Vreau să le dau la toate sub-stațiile să li se ia temperatura fiecărui angajat, la intrarea în tură, tocmai pentru a evita pe cât posibil contaminarea.

Mirela Ciobanu se află la conducerea Serviciului Județen de Ambulanță Teleorman de doar cinci zile, din data de 1 aprilie, atunci când a înlocuit-o pe Diana Vasile.

Articolul Ambulanțele care transportă persoane infectate cu SARS-COV-2 din tot județul se dezinfectează la Alexandria apare prima dată în Știri de ultima oră din Teleorman.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa