Amendă uriaşă primită de distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud de la Consiliul Concurenţei

de WTA.ro

Amendă uriaşă primită de distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud de la Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a sancţionat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Reţele SRL (DGSR) cu amendă în valoare de 17.650.326 lei (aprox. 3,7 milioane euro), pentru abuz de poziţie dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie.

Imaginea articolului Amendă uriaşă primită de distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud de la Consiliul Concurenţei

Amendă uriaşă primită de distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud de la Consiliul Concurenţei

Poziţia de monopol a DGSR pe piaţa distribuţiei gazelor naturale, în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie (Bucureşti şi localităţi din 19 judeţe[1]), a oferit companiei, conform legislaţiei, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuţie şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN). De asemenea, distribuitorul stabilea şi încasa tarife aferente acestor servicii, precizează consiliul, într-un comunicat.

În cadrul investigaţiei declanşate în anul 2017, autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2012, Distrigaz Sud Reţele SRL (DGSR) a stabilit şi a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuţie a IUGN şi pentru recepţia lucrărilor şi pentru punerea în funcţiune a acestora în perioada 2013-2019. În consecinţă, pentru avizarea tehnică şi pentru recepţia instalaţiilor de utilizare şi punerea în funcţiune a acestora, DGSR a practicat tarife mai mari decât media pieţei.

Cele mai citite articole

Comportamentul Distrigaz Sud Reţele s-a manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege alt operator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa