An nou, tatuaje noi. Care este semnificația tatuajelor cu flori

de WTA.ro

În ultimii ani arta tatuajelor a luat amploare și acesta nu mai este demult un subiect tabu. Unele statistici au arătat că printre cele mai comune tatuaje se află și cele cu motiv floral și sunt făcute atât de femei cât și de bărbați. Datorită semnificațiilor multiple, florile sunt printre principalele motive cerute în saloanele de tatuaje. 

Așa cum spuneam mai sus, tatuajele nu mai sunt demult simple elemente de decor, ci au ajuns un mod practic de exprimare a unor sentimente și valori. Se spune că motivele alese în această artă ne reprezintă de cele mai multe ori, de aceea, astăzi, vom lămuri semnificația florilor atunci când vine vorba de tatuaje. Iar pentru un plus de inspirație poți să vezi mai multe flori pe Maison d’Or.

Semnificația tatuajelor cu flori

Există o mulțime de modele de flori din care poți alege, iar natura nu încetează să ne uimească cu frumusețea ei. Florile sunt simboluri în toate culturile lumii, de aceea și semnificația lor este complexă. Mai mult decât atât, tatuajele florale sunt foarte frumoase, delicate și rafinate și au un aspect vizual de necontestat. 

Semnificația trandafirului în arta tatuajelor

Trandafirul este cea mai prezentă floare din gama tatuajelor florale. Acesta este floarea frumuseții și a iubirii, iar în funcție de culoarea sa acesta poate avea diferite semnificații. 

  • Trandafirul roșu este simbolul iubirii veșnice, al pasiuni și al respectului. Acesta este tatuajul celor îndrăgostiți, celor oscilanți și romantici, dar și al celor conservatori și capabili să se sacrifice pentru credința și pentru valorile lor. 
  • Trandafirul alb reprezintă puritatea, candoare și inocența. Ce cele mai multe ori această semnificație se asociază cu puritatea Fecioarei Maria. 
  • Trandafirul roz este un alt simbol al frumuseții, al admirației și al eleganței. Trandafirul roz este considerat a fi trandafirul nunții, din acest motiv, fețele tinere poartă un astfel de tatuaj însoțit de inițiala bărbatului iubit sau data nunții. 
  • Trandafirul galben este simbolul prieteniei și este potrivit pentru o persoană care are un temperament carismatic, optimist și empatic. Se consideră că persoanele care au un astfel de tatuaj iubesc extrem de mult viața. 

Alte flori și semnificațiile lor

Cele mai citite articole

Orhideea este o floare apreciată indiferent de ipostază, mai ales în tatuaje. Cel mai des întâlnită este orhideea neagră, care este și cea mai apreciată în natură. Simbolul orhideei este purtat de persoanele misterioase și introvertite. Mai mult decât atât, o orhidee albă, simbolizează pasiunea și senzualitatea. 

Crinul este o altă floare extrem de întâlnită în arta tatuajelor florale. Dacă te gândești să îți tatuezi un crin înseamnă că te caracterizează puritatea și inocența. În ceea ce privește culorile, tatuajul cu crini este printre puținele care, de cele mai multe ori, este făcut neutru: se desenează conturul, iar interiorul este de culoarea pielii. Frecvent întâlnit este și crinul roz, simbol al vanității.

Irisul este o altă floare extrem de apreciată în tatuaje, iar acest lucru se datorează încărcăturii ei simbolice. Se spune că cele trei petale ale irisului simbolizează credința, valoarea și înțelepciunea. 

Cu o simbolistică atât de vastă, florile își fac loc în artă, mitologie și folclor. Pentru un plus de rafinament, acestea sunt picatte în demisiuni mici și mari pe piele pentru a caracteriza complexitatea temperamentală a omului. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa