Angajaţii CAO rămân şape zile la lucru în stațiile de captare și tratare a apei

de WTA.ro

Compania de Apă Oltenia spune că a luat toate măsurile necesare pentru a furniza apă de calitate populației, esențială mai ales în această perioadă de criză generată de epidemia de Coronavirus. Atât personalul din stațiile de captare și tratare a apei, cât și cel de întreținere, lucrează 24 de ore din 24. Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2, la Stația de Captare și Tratare a Apei Ișalnița, care asigură circa 50% din necesarul de apă al municipiului Craiova, dar și la Stația de Captare și Tratare a Apei Izvarna se lucrează în ture de 7 zile. Astăzi, 9 aprilie a.c., s-a făcut schimbul de tură la Ișalnița. După 7 zile de lucru, angajații Companiei își revăd familiile.
Încă de la începutul crizei generate de epidemiei de Coronavirus, la nivelul Companiei de Apă Oltenia S.A. a fost efectuată o analiză în vederea prioritizării serviciilor esențiale și s-a întocmit un plan de asigurare a continuității activității. Sănătatea populaţiei este esențială, CAO asigurând serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare pentru peste 470.000 de locuitori ai județelor Dolj și Gorj. Pentru a reduce la minimum riscul de răspândire a coronavirusului, conducerea Companiei a luat hotărârea ca în cele mai mari Stații de Captare și Tratare a Apei, de la Ișalnița, respectiv Izvarna, să se lucreze în ture de 7 zile.
Angajații beneficiază de toate condițiile necesare, au dușuri, au hrana asigurată, au spațiu de dormit, însă o săptămână nu ies din incintă și nimeni nu poate intra la ei.

S-a schimbat tura după şapte zile

Astăzi, 09.04.2020, s-a făcut schimbul de tură la Stația de Captare și Tratare a Apei Ișalnița. 11 angajați ai Companiei de Apă Oltenia își revăd astăzi familiile de lângă care au lipsit o săptămână. Locul lor a fost luat de alți 9 angajaţi care râmân în staţii următoarele 7 zile.

Cele mai citite articole

S-a luat măsura consemnării la locul de muncă a personalului esențial în ture de câte șapte zile la cele două stații de captare și tratate a apei, pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță și pentru evitarea expunerii la îmbolnăvirea cu COVID-19. Sunt angajați cu experiență, și-au asumat această misiune grea, sunt mame, tați, fii, soți, părinți, însă au înțeles că trebuie să facem cu toții eforturi și sacrificii în aceste zile, astfel că, timp de 7 zile, lucrează pentru populație. Lor le mulțumim, iar dumneavoastră vă recomandăm să stați acasă dacă puteți și să respectați recomandările autorităților”, a precizat directorul general al Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu.

    Situația este similară și la Stația de Captare și Tratare a Apei Izvarna, unde tot astăzi s-a efectuat schimbul de tură, și se va menține cât timp va fi necesar, în conformitate cu recomandările autorităților.
 
 
 
 

CAO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa