ANGAJAȚII Socola IAȘI: ”Adrian ȘARAMET aplica legea SOCOLEI și nu pățește nimic pentru INCOMPATIBILITATEA presedintelui CA si sef de sectie, Serban TURLIUC”

de WTA.ro

ANGAJAȚII Socola IAȘI: ”Adrian ȘARAMET aplica legea SOCOLEI și nu pățește nimic pentru INCOMPATIBILITATEA presedintelui CA si sef de sectie, Serban TURLIUC”

In atentia,
Primului Ministru – Ludovic Orban
Ministrul Sanatatii – Nelu Tataru
Procuror General – Gabriela Scutea
Vicepresedinte A.N.I – Florin Moise
Presedinte Comisia de Sanatate – Corneliu Florin Buicu
Institutia Prefectului Judetului Iasi – Marian Grigoras
Procuror Sef D.N.A – Crin-Nicu Bologa
Procuror Sef Serviciu D.N.A Iasi – Alina Moraru
Prim Procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi – Apostol Mihaela
Prim Procuror Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi – Palaghia Claudia Monica
Procuror General Curtea de Apel Iasi – Vasile Chifan

Doua cazuri paralele si cine greseste si unde?

De ce nu se poate prevenii in loc sa reparam managementul facut in interesul unor grupuri obscure si in detrimentului Statului Roman si al cetateanului platitior de taxe. Este vorba totusi de singurul Institut de Psihiatrie din Romania, stiu ca nimeni nu se gandeste la pacienti decat ca la niste tabele si cifre.
Am strigat pentru libertatea justitiei, am strigat pentru libertate si corectitudine sociala, am fost batuti si gazati pentru ca am dorit o Romanie ca afara, dar speranta incepe sa moara prin actiunile unora care prefera sa inchida ochii si sa foloseasca scuze ”nu e de competenta mea”.

Speranta mea e ca oamenii de verticali si corecti vor salva Romania si toate cele de mai sus indurate de cateva sute de mii de oameni candva vom fi rasplatiti cu o Romanie caafara

Calin Popescu Tariceanu este suspect intr-un dosar pentru incompatibilitatea unui senator iar Adrian Saramet aplica legea Socolei si nu pateste nimic pentru incompatibilitatea presedintelui CA si sef de sectie concomitent, Dr Serban Turliuc.
Călin Popescu Tăriceanu este suspect într-un nou dosar penal. Parchetul General face investigații pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, după ce parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deși în 2015 justiția a decis definitiv că a încălcat legea incompatibilităților și ar fi trebuit să își piardă funcția. Potrivit presei locale, Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a derulat prin firmele sale afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, in perioada 2008-2012, cand detinea functia de consilier judetean.

Va rugam sa luati la cunostinta ca actualul manager Adrian Saramet incalca legea cu buna stiinta refuzand sa aplice Art. 185 din legea 95/2006, aliniatul 5 si aliniatul 15

(5) La numirea în funcție, șefii de secție, de laborator și de serviciu medical vor încheia cu spitalul public, reprezentat de managerul acestuia, un contract de administrare cu o durată de 3 ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuți indicatorii de performanță asumați. Contractul de administrare poate fi prelungit sau, după caz, în situația neîndeplinirii indicatorilor de performanță asumați poate înceta înainte de termen.
Dacă șeful de secție, de laborator sau de serviciu medical selectat prin concurs se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, acesta este obligat să le înlăture în termen de maximum 30 de zile de la apariția acestora.

În caz contrar, contractul de administrare este reziliat de plin drept

(15)Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. b), c) și d) referitoare la incompatibilități și ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice.
Medicul Serban Turliuc ajunge prin sustinerea unui concurs sef de Secţia clinică de 
Psihiatrie II acuţi a Institutului Socola Iasi.

20 ianuarie 2020 – Este ales presedinte al Consiliul de administratie, iar Corneliu Prepeliță secretar

8 februarie 2020 –Vechiul manager ii  face plangere pentru conflict de interese avand un cumul de functii si fiind in incompatibilitate grava (Sef Sectie si Presedinte Consiliul de Administratie)

18 februarie 2020 – Ministerul Sanatatii ii revoca mandatul de manager, lui Gabriel Oprisanu, obtinut prin concurs

21 februarie 2020 – Vine Adrian Saramet manager interimar

23 Aprilie 2020 – La 2 luni de la venirea lui Adrian Saramet, in loc sa aplice prevederile legii 95/2006, Art. 185, aliniatul 5, el pregateste demiterea altor persoane care nu se regasesc in incompatibilitate.
Conform articolului de lege de mai sus, domnul manager Adrian Saramet trebuie doar sa ia act de stare de incompatibilitate in care se afla presedintele Consiliului de Administratie si incalcarea flagranta a legii de managerul interimar Adrian Saramet ?
Art. 267

Omisiunea sesizării

(1) funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Se sesizeaza cineva cu privire la incalcarile flagrante ale managerului Institutului de Psihiatrie Socola Iasi Adrian Saramet?

Calin Popescu Tariceanu este cercetat pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale

Calin Popescu Tariceanu este cercetat pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, iar Adrian Saramet care trebuia doar sa constante avand in vedere ca prin plangerea inaintata de fostul manager, ia fost pus in vedere Dr. Serban Turliuc sa rezolve situatia de incompatibilitate. 
Se pune intrebarea in ce masura deciziile luate de Consiliul de Administratie sau deciziile luate de seful sectiei ii femei, Dr Serban Turliuc sunt legale si nu vor fi lovite de nulitate prin incalcarea cu rea vointa a actualului manager sau a Ministerului Sanatatii care de 3 luni de zile nu a luat nici o decizie cu privire la situatiile aratate in presa sau in sesizari, Dr. Serban Turliuc fiind reprezentantul Ministerului Sanatatii in cadrul consiliului si ar trebui sa vegheze la bunastarea spitalului si nu la rafuile proprii. 

Cele mai citite articole

Articolul ANGAJAȚII Socola IAȘI: ”Adrian ȘARAMET aplica legea SOCOLEI și nu pățește nimic pentru INCOMPATIBILITATEA presedintelui CA si sef de sectie, Serban TURLIUC” apare prima dată în Ziarul Buna Dimineata Iasi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa