Aparatele cumpărate din donațiile Balului de Caritate Katalin au fost predate Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

de WTA.ro

Reprezentanții Asociației Întreprinzătorilor din Ciuc au predat luni Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc aparatele cumpărate din donațiile Balului de Caritate Katalin.

Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Consulatul General al Ungariei au organizat cea de a șasea Bal de Caritate Katalin în data de 23 noiembrie 2019. Din donațiile oferite la acest eveniment beneficiază și Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție care funcționează în subordinea Consiliului Județean Harghita. Managerul spitalului, dr. Konrád Judit a preluat luni aparate medicale în valoare de 28 000 lei de la Bakcsy Tünde, directorul executiv al asociației întreprinzătorilor și Vorzsák Szabolcs, vicepreședintele organizației.

Cele mai citite articole

Din donație face parte un infuzomat, care va fi folosit la Secția de Oncologie, un aparat de electroterapie, care va funcționa la Secția de Reumatologie și Reabilitare și un detector de vene, care va fi folosit în cabinetul de pediatrie din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului.

În numele Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc managerul dr. Konrád Judit și-a exprimat mulțumirile pentru aparatele donate. După cum dr. Hompoth Tímea, șeful Secției de Reumatologie și Reabilitarea declarat, au mare nevoie de aparatul de electroterapie, care are efect analgezic, antiinflamator și care va fi folosit pentru bolnavii cu artroze, pentru cei cu inflamații articulare și afecțiuni posttraumatice. Detectorul de vene este binevenit la UPU, dr. Kacsó Jolán, șeful secției a explicat, cu ajutorul acestui aparat va fi mai sigur recoltarea de sânge la copii. Infuzomatul va fi pus în folosință pe Secția de Oncologie a spitalului, și este un aparat care oferă siguranță maximă în dozarea chimioterapiei – a explicat dr. Holló Gergely, șeful Secției de Oncologie. Infuzomatele exlud greșelile din dozarea chimioterapiei, pot fi setate ritmul și doza tratamentului, bolnavul nu poate altera acesta, iar dacă aparatul detectează problemă, atunci oprește dozarea.

Pe urmadonațiilor de la Balul de Caritate Katalin,aparaturaSpitaluluiJudețean de UrgențăMiercureaCiuc s-a înbunătățitde la an la an. Organizatorii au stabilit data de 21 noiembrie 2020 pentruurmătorul bal caritabil.

Sursa: Ziar Harghita.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa