Apel pentru protejarea mediului, de Ziua Pământului

de WTA.ro

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Tema Zilei Pământului din anul 2020 este „Acţiune privind climă”, manifestările fiind mutate în mediul online din cauza măsurilor de distanțare socială cauzate de epidemia de coronavirus.

Cele mai citite articole

Reţeaua care marchează aniversarea planetei noastre, Earth Day Organization, invită oamenii să se conecteze virtual, distribuind pe reţelele de social media imagini despre modul în care au marcat Ziua Pământului, cu hashtag-ul #EarthDayAtHome.

„Astăzi, cu ocazia Zilei Pământului, doresc să vă transmit tuturor un sincer ”La mulți ani!”, dar și un apel la responsabilitate în ce privește modul de organizare și desfășurare a activităților noastre specifice care, pe lângă asigurarea unei vieți decente pentru fiecare dintre noi, trebuie să vizeze permanent și protecția mediului în care trăim. Chiar dacă nu am putut marca așa cum ne-am fi dorit acest eveniment, din cauza pandemiei de Covid-19 care afectează și țara noastră, vom putea să facem acest lucru după ce amenințarea care planează, în prezent, asupra omenirii va fi îndepărtată. Ideal ar fi, însă, ca prin toate acțiunile noastre viitoare, să facem ca fiecare zi să fie o sărbătoare a Pământului.Nu avem o planetă de rezervă pe care să ne refugiem la nevoie – să o păstrăm pe aceasta așa cum ne-a fost dăruită!” a postat pe Facebook , Carmen Ichim, Comisarul Șef al Gărzii de Mediu din Buzău.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat în anul 2009 ca ziua de 22 aprilie să fie declarată drept sărbătoare oficială a planetei Pământ şi ca expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa