Ardezia de exterior – Cum amenajezi zona de lângă psicină

de WTA.ro

Îți amintești că atunci când erai mic, visai ca pe viitor să ai propria casă cu piscină? Anii au trecut și, fără să-ți dai seama, visul tău a devenit realitate. Și uite cum în momentul de față citești acest articol de pe marginea piscinei, savurând o cafea delicioasă. Ce e important să știi e că întreaga imagine a curții tale se poate modifica atunci când alegi să amenajezi și să decorezi întregul spațiu. Da, noua ta piscină reprezintă elementul central din curte, dar poți contura o întreagă poveste în jurul acesteia, transformând spațiul într-o adevărată oază de relaxare. 

Dacă nu știi cu ce să începi, îți dăm noi un pont. Cum ar fi să nu ieși din piscină direct pe gazon? Folosește-te de frumusețea și rezistența ardeziei și include această piatră naturală în proiectul tău de amenajare. Asigură-te că alegi piatra ardezie exterior și folosești aceeași paletă cromatică pentru întregul concept al curții tale. Pare complicat? Să știi că realitatea nu e chiar așa. Iată câteva idei pe care le poți integra în proiectul tău de amenajare:

Îmbină culoarea naturală a gazonului tău cu frumusețea ardeziei de exterior

Știi și tu că piscina nu e un simplu loc în care să-ți petreci zilele de vară, răcorindu-te în apă sub razele blânde ale soarelui. Piscina este spațiul de relaxare, indiferent de anotimp. E cel mai iubit loc de către toții membrii familiei și cu toții savurați serile petrecute acolo alături de toți prietenii voștri. Și e foarte posibil ca primul rând din planul de amenajare pe care tocmai ce îl creionezi să indice faptul că trebuie să alegi rapid un mobilier de grădină. Lucru total adevărat. Poți opta inițial pentru un pavilion, o mică terasă sau orice spațiu amenajat lângă piscină, care te poate feri de ploaie în zilele mai puțin însorite. Apoi, poți alege un mobilier elegant, dar nu uita să te gândești și la gazon. Nu e tocmai ușor să-l îngrijești, dar pe piață există o mulțime de produse speciale care îți pot sări în ajutor. În plus, poți folosi și piatra naturală, mai ales în zonele de trafic intens. E mult mai ușor să pășești pe o alee pavată cu ardezie de exemplu, decât pe iarba proaspăt plouată.

A close up of a wood surfaceDescription automatically generated with medium confidence

Bar & grill la tine acasă 

Poți continua pavajul cu ardezie inclusiv în zona de bar & grill. Dacă tot ai construit o piscină la tine acasă, ar fi păcat să nu poți prepara cina în aer liber sau să intri în casă de fiecare dată când ți-e poftă de o băutură răcoritoare din frigider. De ce ardezie? Pentru că, pe lângă aspectul deosebit, această piatră naturală este și foarte ușor de curățat.

Cele mai citite articole

Nu uita de elementele decorative

Și pentru că ardezia are un aspect cu totul și cu totul deosebit, poți completa întreaga imagine a curții tale cu câteva elemente decorative. Optează pentru plante verzi, felinare și ghirlande luminoase. În acest fel vei crea un spațiu intim, confortabil și relaxant. 

Așadar, ardezia este o piatră naturală adesea folosită în proiectele de amenajare. Este deosebit de rezistentă, ușor de întreținut, dar și foarte versatilă, ceea ce o face potrivită chiar și pentru curtea ta. 

Sursă foto: Canva

https://www.canva.com/photos/MABTWr3WNPA-home-with-pool-a/

https://www.canva.com/photos/MADA_iyw0xA-slate/

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa