Arestații, fără măști de protecție și înghesuiți în sala de judecată, la Curtea de Apel București

de WTA.ro

Arestații care au avut termen, luni 6 martie, la Curtea de Apel București au fost ținuți în sala de judecată, în boxa special destinată persoanelor private de libertate, fără a se lua măsuri de protecție impuse de epidemia de coronavirus.

Cei mai mulți dintre ei, în mare parte femei, nu aveau măști de protecție și nici mănuși. Doar un singur bărbat arestat pare că încerca să se protejeze cu un fular care îi acoperea doar bărbia.

Conform Codului de Procedură Penală, persoanele private de libertate care vin în fața instanței sunt obligate să stea în sala de judecată într-o zonă îngrădită, numită boxa arestaților, păzite de polițiști.

Cele mai citite articole

Așa cum se vede din imagini, agenții de pază poartă măști de protecție, însă acuzații nu, deși stau foarte aproape unul de altul.

Instanțele din întreaga țară au suspendat judecarea proceselor în perioada situației de urgență pentru a preveni răspândirea virusului. Se judecă doar cauzele considerate urgente, iar printre acestea se află discutarea mandatelor de arestare, prelungirea acestora și cauzele cu minori.

Post-ul Arestații, fără măști de protecție și înghesuiți în sala de judecată, la Curtea de Apel București apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa