Aspecte de care trebuie sa ții cont atunci când vrei să alegi între anvelope de iarnă și cele all season

de WTA.ro

Aspecte de care trebuie sa ții cont atunci când vrei să alegi între anvelope de iarnă și cele all season

Iarnă se va așeza curand pe șosele. În aceste condiții, anvelopele potrivite fac diferența atunci când vine vorba de a te menține în siguranță. Acest articol discută avantajele și dezavantajele anvelopelor de iarnă și anvelopelor all season. Anvelopele pentru toate anotimpurile necesită puțină întreținere și durează câțiva ani. Anvelopele de iarnă, în schimb, oferă cea mai bună aderență și un plus de siguranță atunci când drumurile sunt pline de gheață sau zăpadă. Dar cum poți decide care sunt potrivite pentru mașina ta? Ei bine, iată avantajele si dezvantajele acestor anvelope.

Avantaje ale anvelopelor de iarnă și ale celor all season

1. Conduci mai ușor cu anvelopele all season

Proiectate pentru diferite condiții meteorologice, acestea oferă o manevrabilitate mai bună în comparație cu anvelopele de iarnă atunci când vremea este mai puțin extremă. 

2. Climatul mediu ideal pentru anvelopele all season

Anvelopele all season sunt cele mai bune în zonele în care există o diferență nu prea mare de temperatură între anotimpurile calde si cele reci – anvelopele pentru 4 anotimpuri sunt  concepute pentru a funcționa atât pe suprafețe umede, cât și pe cele uscate. Pentru o gamă largă de acest timp de cauciuri poți accesa site-ul celor de la e-roti.ro.

3. Anvelopele de iarnă au o mai bună aderență pe gheață și zăpadă

Principalul avantaj al anvelopelor de iarnă este că sunt special concepute pentru vreme extremă și temperaturi scăzute și oferă o aderență mai bună decât anvelopele all season. Asta înseamnă că sunt suficient de flexibile pentru a oferi aderența de care ai nevoie pe drumurile de iarnă înzăpezite și înghețate. În contrast, anvelopele pentru toate anotimpurile se rigidizează atunci când temperaturile scad, ceea ce face mai greu de manevrat mașina pe drumurile înghețate.

Cele mai citite articole

4. Anvelopele de iarnă durează mai mult dacă sunt întreținute corespunzător

Un alt avantaj al anvelopelor de iarnă este că sunt folosite doar câteva luni în loc de un an, astfel încât pot fi refolosite 4-5 sezoane. Dacă faci rotații sezoniere, nu uita să depozitezi un set de rezervă într-un loc răcoros și uscat. Depozitează fiecare anvelopă într-o pungă sigilată individual și depozitează-le în poziție verticală.

Dezavantaje ale anvelopelor de iarnă și ale celor all season

1. Performanță slabă pentru anvelopele all season

Când vine vorba de performanță, anvelopele all season se situează undeva între anvelopele bune de iarnă și anvelopele bune de vară, așa că nu sunt cele mai potrivite anvelope pentru vremea caldă sau rece.

2. Anvelopele de iarnă sunt mai flexibile, dar fragile

Cauciucul folosit la anvelopele de iarnă este moale, dar se uzează mai repede decât anvelopele pentru toate anotimpurile pe vreme rea. Când se termină iarna, scoate-le și înlocuiește-le cu anvelope all season sau de vară.

În concluzie, alege în funcție de condițiile drumului. Dacă drumurile pe care conduci în mod normal au puțină zăpadă sau gheață și vremea este blândă, este posibil să nu ai nevoie de anvelope de iarnă. Dar, dacă diferența dintre anvelopele de iarnă și cele pentru toate anotimpurile este vizibilă, cu certitudine îți vei dori să fi în siguranță pe drum. 

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa