Asta înseamnă să faci administrație, să pui oamenii înaintea intereselor politice. Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, sprijină Căminul pentru persoane vârstnice Roznov

de WTA.ro

Consiliul Județean Neamț va susține unele cheltuieli ale Căminului pentru persoane vârstnice Roznov, pentru perioada februarie – decembrie 2020, urmând să achite de la bugetul județului suma de 400.000 de lei.

Este vorba despre un acord de asociere între Consiliul Județean Neamț și primăria orașului Roznov pentru finanțarea în comun a Căminului pentru Persoane Varstnice Roznov.

Această finanțare, conform dr. psih. Romeo Panaintescu, directorul CPPV Roznov, reprezintă un ajutor la care spera. Amintim că acest cămin de bătrâni nu este în subordinea Consiliului Județean Neamț, ci este finanțat de primăria Roznov.

Ce merită menționat este modul în care Ionel Arsene a înțeles nevoia acestor bătrâni și a propus alocarea acestor bani fără să țină cont de orgoliile politice sau de altă natură, știut fiind faptul ca primarul de la Roznov nu este nici pe departe în relații cordiale cu președintele Consiliului Județean. Asta înseamnă să faci administrație, nu politică.

Mulțumim Consiliului Județean pentru faptul ca ne ajută sa ajutam la rându-ne vârstnicii institutionalizați în unitatea noastră și mulțumim domnului președinte Ionel Arsene pentru sustinerea ce ne-a promis-o încă din momentul prezentarii situației Caminului pentru Persoane Vârstnice Roznov și care a confirmat încă o data că stie să respecte si să sprijine pe cei ajunși la vârsta senescenței.”, a transmis dr.psih. Romeo Panaintescu, director CPPV Roznov.

Cele mai citite articole

În acest cămin sunt cazate persoane vârstnice defavorizate atât din orașul Roznov cât și din unele comune ale județului Neamț. Sunt oameni vulnerabili, cu nevoi speciale, cu probleme fiziologice grave, dar și cu situații personale financiare dificile, de care avem obligația morală să ne preocupăm.

Având în vedere importanța serviciilor prestate de către această unitate, specificul ei precum și faptul că orașul Roznov nu dispune de suficiente resurse financiare necesare funcționării Căminului, am propus susținerea de la bugetul județului a unora dintre cheltuielile de funcționare!

Mă preocupă în mod constant problemele nemțenilor și în mod deosebit caut să găsesc soluții pentru un trai mai bun și o viață mai liniștită pentru cei cu care soarta nu a fost prea darnică, așa cum este și cazul vârstnicilor din căminul de la Roznov!”, a menționat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole