Au început lucrările de construcție a heliportului pe terasa SJU Bistrița

de WTA.ro

Au început lucrările de construcție a heliportului pe terasa SJU Bistrița

”De astăzi au început lucrările pentru construcția heliportului pe terasa superioară a spitalului. În prima etapă vor fi efectuate lucrări de desfacere a șarpantei și a hidroizolațiilor. Aceste lucrări sunt generatoare de zgomote puternice și pot produce un disconfort major pacienților și personalului medical, motiv pentru care facem apel la toată înțelegerea acestora. Deoarece urmează a fi instalate o serie de echipamente și utilaje grele necesare execuției, iar organizarea de șantier va ocupa o parte din locurile destinate parcării, pe perioada de desfășurare a lucrărilor accesul autoturismelor în spital va fi limitat, putând exista și perioade de restricționare totală. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

♥O imagine care în curând va deveni istorie!!De astăzi au început lucrările pentru construcția heliportului pe terasa…

Cele mai citite articole

Publiée par Gabriel Lazany sur Lundi 3 février 2020

În septembrie 2019 s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD.

Licitația a fost câștigată de asocierea SC Grup Construcții Est SA din Iași – SC ABC Development Aviation SRL din București, valoarea contractului fiind de 1,5 milioane euro, bani asigurați din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Durata contractului este de 20 de luni (2 luni proiectare și 18 luni lucrările de construcție). Acesta constă în construcția unui heliport pe terasa spitalului, în vederea asigurării transportului pacienților pe cale aeriană cu elicopterele SMURD, preluarea acestora și dirijarea în cadrul funcțiunilor specifice compartimentului UPU. Se vor realiza: înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a spitalului; construcție nouă peste etajul 5, care cuprinde o platformă Heliport, rampă acces lift existent, pasarelă acces lift și spațiu tehnic; un lift care va conecta Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul.

Cele mai citite articole