Au început lucrările de reabilitare a străzilor din Mangalia, cu fonduri UE

de WTA.ro

Au început lucrările de reabilitare a străzilor din Mangalia, cu fonduri UE

Primăria Municipiului Mangalia a început lucrările de reabilitare a tramei stradale pe un număr de 17 străzi din mai multe zone ale orașului. Proiectul în valoare de 7 mil. de euro face parte dintr-un amplu program de modernizare a infrastructurii din oraș și stațiuni, cu fonduri europene.

Proiectul de reabilitare a celor 17 străzi a fost inițiat încă din 2016, odată cu deschiderea noilor axe de finanțare europeană. După parcurgerea etapelor legale de evaluare și analiză, contractul de finanțare a fost semnat în primăvara anului 2019. Ulterior, s‑au desfășurat procedurile de achiziție și licitație, astfel că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în primele zile ale acestui an. „La acest proiect, lucrăm de 3–4 ani, întrucât este cel mai amplu program de asfaltare din Mangalia, din ultimii 30 de ani.

Fiind vorba de bani europeni, parcursul documentelor a fost destul de anevoios, cu numeroase etape de verificări, clarificări, analize și evaluări cerute de normele UE în vigoare. În cele din urmă, am reușit să intrăm cu lucrările în teren”, a precizat primarul Radu Cristian. El a mai spus că, pentru a nu îngreuna circulația rutieră și pietonală în oraș, se va interveni pe rând, pe câte o singură stradă din cele 17 prevăzute în proiect.

„Abia după finalizarea lucrărilor pe o stradă, se va intra pe următoarea stradă din graficul de lucrări. În prezent, suntem cu utilajele pe str. Muncitorului, care avea nevoie stringentă de reabilitare. Facem trasările topografice, apoi începem reabilitarea trotuarelor, cu pavele. Ulterior, vom continua cu asfaltarea străzilor și aleilor din cartier. Acolo unde avem arbori uscați sau cu rădăcinile ieșite prin trotuar, vom cere acordul de la Protecția Mediului pentru a planta copaci tineri, așa cum am procedat pe strada Negru Vodă”, a explicat edilul Mangaliei.


Conform proiectului tehnic, se vor asfalta peste 7 mii mp de drum, pe următoarele străzi: Dr. Motaș, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertății, Mărășești, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeș Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan. Termenul de finalizare a lucrărilor este toamna acestui an.


Mangalia New, 13.02.2020.


Cele mai citite articole

The post Au început lucrările de reabilitare a străzilor din Mangalia, cu fonduri UE appeared first on Mangalia News.

Cele mai citite articole