Au început lucrările la Zona de agrement de pe malul râului Suceava. Ion Lungu: Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni!

de WTA.ro

Au început lucrările la Zona de agrement de pe malul râului Suceava. Ion Lungu: Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni!

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că de
luni au început lucrările la proiectul “Revitalizare spațiu urban în
municipiul Suceava” care prevede realizarea unei Zone de agrement pe malul
râului Suceava, pe o suprafață de 15,5 hectare care va cuprinde spații de
promenadă și recreere.

„Vom face demersurile necesare la Apele Române
prin Ministerul Mediului, pentru consolidarea malurilor în zona de intervenție,
acest lucru nefiind eligibil prin fondurile europene, fiind în patrimoniul Apelor
Române”, a spus Ion Lungu.

El a reamintit că în 16 decembrie 2019 a fost semnat contractul pentru acest proiect, valoarea fiind de  este de 16.264.015,87 lei, iar  termenul de realizare este de 22 luni de la semnarea contractului.

Contractul de execuție a fost semnat cu asocierea formată din societățile sucevene General Construct  și Art Peisaj, care au câștigat licitația.

„Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni!”, a declarat Ion Lungu.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Cele mai citite articole

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru bicicliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

The post Au început lucrările la Zona de agrement de pe malul râului Suceava. Ion Lungu: Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni! appeared first on NewsBucovina.

Cele mai citite articole