Autoritățile cărășene, preocupate de integrarea armonioasă a migranților în comunitățile locale

de WTA.ro

 migranti

Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin derulează proiectul „Integrare ACUM II – Abordări complexe și unitare pentru migranți”, în parteneriat cu AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din Romania, Asociația Filantropia Oradea și Instituția Prefectului – Județul Timiș.

Proiectul are durata de un an și își propune să sprijine integrarea socio-economică şi culturală a migranților și se desfășoară în toate cele 4 județe din Regiunea Vest respectiv: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara și Timiș, precum și în două județe din regiunile învecinate, respectiv: Bihor și  Mehedinţi, aflate în aria de acoperire a  Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

În data de 27.02.2020, prefectul județului, Cristian Gâfu a deschis lucrările „Sesiunii de informare și conștientizare privind fenomenul migrației în comunitatea locală”, sesiune la care au participat membrii Grupului de Lucru de suport din cadrul proiectul și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin.

Cele mai citite articole

Cu această ocazie a fost realizată o prezentare a proiectului, a partenerilor, a obiectivelor, a grupului țintă principal și secundar și au fost clarificați o serie de termeni de interes din domeniul migrației. În cadrul prezentării s-a pus accentul pe modul în care autoritățile locale trebuie să abordeze fenomenul migrației legale pentru integrarea armonioasă a migranților în comunități.

La final, s-a specificat că prin intermediul Grupului de Lucru de suport constituit la nivelul județului Caraș-Severin se va oferi sprijin unităților administrativ-teritoriale în problematica gestionării migranților.

 

Elena FRANȚ

 

Cele mai citite articole