Autoritățile infirmă existența unui scenariu 5 și ipoteza carantinării Bucureștiului

de WTA.ro

Grupul de Comunicare Strategică susține că nu a fost luată în discuție varianta unui posibil „scenariu 5” în lupta cu pandemia de coronavrius și nici carantinarea Capitalei.

Autoritățile au dezmințit informații apărute în spațiu public referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului.

Cele mai citite articole

Grupul de Comunicare Strategică transmite că a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.

De asemenea, nu a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare.

„Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt”, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa