Autoritățile județene au fost instruite pe tema coronavirusului

de WTA.ro

Autoritățile județene au fost instruite pe tema coronavirusului

Cuprins
În data de 24 februarie 2020, prefectul Mircea Gologan împreună cu subprefectul Narcis-Emil Poiană, subprefectul Dumitru Ciomaga și Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ʺPodul Înaltʺ – județul Vaslui, Mihai Ciprian Mitrea, au participat la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în sistem videoconferință, sub conducerea Ministrului Afacerilor Interne Ion-Marcel VELA, desfășurată în Sala “Alexandru Ioan Cuza”, din cadrul Instituției Prefectului – județul Vaslui.


Autoritățile județene au fost instruite pe tema coronavirusului

La ședința grupului de suport tehnico-științific care funcționează ca organism de suport al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus.
Redăm mai jos conținutul actului normativ:
Art.1 Alin. (1) Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din Italia din cele 11 comune: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si San Fiorano în care autoritățile italiene au instituit carantina și izolarea la domiciliu a persoanelor care sosesc în România din regiunea Lombardia și Veneto (situate în afara zonelor în care s-a instituit carantina).
Alin. (2) Lista cu zonele afectate de noul Coronavirus va fi actualizată de Ministerul Sănătății.
Art.2 Emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru alocarea resurselor financiare din Fondul de rezervă pus la dispoziția Guvernului necesare ministerelor pentru instituirea măsurilor de carantinare, de salarizare și cele aferente realizării materialelor de informare.
Art.3 Desemnarea de către DSU, IGSU, INSP, MS și MAPN a unor experți care să facă parte dintr-un grup de lucru în scopul stabilirii unor posibile scenarii de acțiune în funcție de evoluția infecției.
Art.4 Instituirea unei linii telefonice, gestionată de Ministerul Sănătății, dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu Coronavirus (manifestare, simptome, evoluție, măsuri de protecție etc.).
Art.5 Înființarea unui grup de comunicare strategică sub coordonarea DSU cu reprezentanți din toate instituțiile implicate.
La această ședință au mai participat Ministrul Sănătății Victor Sebastian COSTACHE, Doctor Raed ARAFAT Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Ministrul Tineretului și Sportului Ionuț-Marian STROE, Ministrul Transporturilor Lucian Nicolae BODE și managerul Institutului „Matei Balş” profesor doctor Adrian STREINU-CERCEL.
Până în acest moment nu există nici un cetățean român contaminat cu virusul cunoscut publicului larg sub denumirea de Coronavirus!

Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul Autoritățile județene au fost instruite pe tema coronavirusului apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa