Avantajele bărcilor pneumatice rigide

de WTA.ro

Recent, s-a vorbit mult despre avantajele și dezavantajele renumitelor barci pneumatice rigide. În trecut, ar putea exista unele conotații negative asociate cu acestea, dar cu standardele moderne de construcție de astăzi și cu materialele superioare utilizate, bărcile pneumatice sunt o variantă excelentă. Problemele de calitate din trecut au fost eliminate, iar bărcile pneumatice moderne oferă o varietate de utilizări comerciale, cum ar fi operațiuni de salvare maritimă, bărci de scufundare și siguranță. Sunt, de asemenea, mult mai ușoare decât omoloagele lor din fibră de sticlă și sunt la fel de bune în valuri, râuri, diguri, lagune, golfuri și condiții de adâncime.

De ce să alegi o barcă pneumatică rigidă

Sectorul semi-rigid din industria maritimă este un sector în creștere rapidă și acest lucru poate fi atribuit direct costurilor reduse ale acestui tip de barcă și ușurinței lor de utilizare. Bărcile pneumatice rigide moderne folosesc materiale importate mai puternice și folosesc tehnologia tuburilor de etanșare termică pentru a crea baza excelentă pentru aceste bărci.

Cele mai citite articole

Un alt factor care cântărește foarte mult în favoarea lor este că acestea sunt extrem de stabile și oferă o mare flotabilitate datorită centrului lor de greutate scăzut. Structura tubulară acționează ca un amortizor și oferă tuturor pasagerilor de la bord o călătorie mult mai lină decât cea găsită în corpurile convenționale. Este aproape imposibil să răstorni o barcă pneumatică rigidă și de aceea este o preferată de multe autorități de salvare maritimă, poliție și marină din întreaga lume.

Bărcile pneumatice rigide sunt adesea mai ușor de lansat și recuperat și deseori necesită o putere mai mică a motorului pentru a le conduce din cauza greutății reduse.

Din perspectiva de plimbare cu barca, acestea sunt foarte distractive și oferă proprietarilor un sentiment mai mare de aventură. Adaugă la aceasta portabilitatea, ușurința transportului, stabilitatea și durabilitatea și este ușor de văzut de ce există atât de mulți care cumpără bărci pneumatice.

10 avantaje dintr-o privire

  • Trec ușor prin apă, făcând călătoria mult mai lină și mai puțin accidentată, chiar și în condiții dificile.
  • Structura carenei adaugă suport și permite motoare mai puternice.
  • Este foarte greu de răsturnat și construcția sa rigidă o face foarte stabilă la viteze mari.
  • Poate fi utilizată în toate tipurile de apă, de la baraje calme până la mări deschise.
  • Oferă o varietate de utilizări, de la activități de navigație, cum ar fi pescuitul și scufundările, până la utilizări comerciale, cum ar fi licitații, bărci de salvare marină și bărci de salvare.
  • Pardoselile rigide sigură o stabilitate excelentă a pasagerilor.
  • Sunt în general ușor de manevrat.
  • Sunt aproape complet rezistente la coliziuni cu impact redus. Acest lucru se datorează camerelor de tuburi separate care anulează impactul. 
  • Permit o acvaplanare excelentă.
  • Sunt adesea echipate cu timoniere și cabine care protejează echipamentul de navigație și oferă zone de odihnă ale echipajului.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa