Avantajele mobilei din lemn masiv. Iată de ce să alegeți aceste produse

de WTA.ro

Care este cel mai important aspect atunci când începeți să căutați mobilă pentru căminul dumneavoastră? Dacă v-ați gândi ta preț, probabil acest articol nu este pentru dumneavoastră. Nouă ne place să credem că cea mai importantă este calitatea, mai ales dacă vorbim despre mobila pentru dormitor. Așadar, în cele ce urmează, vă vom detalia câteva dintre avantajele mobilierului pentru dormitor din lemn masiv. Desigur, aceste avantaje sunt valide pentru orice tip de mobilă, nu doar pentru cea din dormitor. 

Lemnul masiv are tradiție și nu se demodează 

Probabil cel mai popular material atunci când vine vorba despre mobilier, lemnul masiv este folosit de când lumea și a demonstrat că aspectul și beneficiile sale nu pot fi egalate prea ușor. Astfel, merită să investiți într-o piesă de mobilier care să dăinuie peste generații și care să fie apreciată chiar și de urmașii dumneavoastră. 

Lemnul masiv este deosebit de durabil 

Așa cum ziceam și mai sus, lemnul masiv este o investiție sigură, chiar dacă are un preț mai ridicat. Frumusețea sa clasică și durata de viață ridicată vă asigură că vă veți putea bucura decenii întregi de piesa respectivă de mobilier, mai ales dacă o întrețineți corespunzător. Printre cele mai importante trăsături trebuie să menționăm rezistență la greutate, lemnu masiv fiind extrem de greu de îndoit. 

Lemnul masiv este foarte ușor de întreținut 

Cele mai citite articole

Va fi suficient doar să ștergeți piesele de mobilier din când în când cu un material moale pentru a îndepărta praful și eventual cu un produs destinat curățării mobilierului din lemn. Mobilierul va fi cu atât mai ușor de întreținut dacă producătorul i-a aplicat în prealabil și finisaje în straturi multiple, evident în scopul protejării lui. 

Lemnul masiv este foarte sigur pentru sănătate

Dacă tot am menționat finisajele, nu puteam să nu atragem atenția și aspectului legat de sănătatea dumneavoastră și a familiei. În primul rând, lemnul masiv este mult mai sănătos decât PAL-ul sau MDF-ul deoarece nu conține formaldehidă și ftalați, substanțe ce pot provoca alergii sau chiar cancer în urma expunerii pe termen lung. Noi vă sfătuim să căutați mai ales produse care să poarte certificarea GreenGuard Gold, adică cele care au fost testate în prealabil pentru orice fel de substanțe nocive. 

Lemnul masiv are un aspect deosebit și poate fi ușor personalizat 

Pe lângă aspectul ce îmbină cu succes eleganța și naturalețea, lemnul masiv este unul dintre materialele ce poate fi personalizat cu ușurință. Desigur, nu ne referim doar la vopsea, accesorii și/sau finisaje, ci chiar la complicatele sculpturi sau desene realizate în lemn, efecte ce nu pot fi obținute la fel de ușor pe alte materiale. Așadar, dacă vreți să vă lăudați cu piese unicate, mizați cu încredere pe acest tip de material. 

Dacă doriți să descoperiți și alte avantaje ale lemnului masiv, nu ezitați să investiți în aceste piese de mobilier deosebit de populare. Va fi o alegere de care vă veți bucura multă vreme de acum înainte! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa