Avantajele si dezavantajele inchirierii spațiilor comerciale

de WTA.ro

Cand doresti sa incepi o afacere sau sa te inființezi intr-un oras nou, se pune in general intrebarea daca investiția in spații comerciale se va face prin cumparare sau inchiriere spatii depozitare. Aceasta a doua opțiune are cota ei de avantaje si dezavantaje, pe care este la moda sa le dezlegați pentru a sti la ce sa te astepți daca alegi sa inchiriezi birouri sau spații de depozitare.

Avantajele inchirierii profesionale

  • Posibilitatea de a investi rapid in spații

Odata ce ai solicitat spațiul de inchiriere pentru a-ti incepe afacerea si a fost acceptat, lucrurile se pot accelera. Spre deosebire de o achiziție care dureaza cateva luni intre oferta si incheierea vanzarii, predarea cheilor in cazul unei inchirieri de spații de depozitare poate fi extrem de rapida.

Acorda cateva zile in cel mai bun caz, pana la cel mult cateva saptamani pentru a te putea instala in noile tale spatii si a-ti desfasura activitatea.

  • Cheltuieli deductibile

Se spune adesea ca inchirierea este extrem de scumpa si vine cu multe costuri. Acesta este intr-adevar cazul, asa cum vom vedea mai tarziu. Cu toate acestea, se uita adesea sa se menționeze ca un cost al unei inchirieri permite, de asemenea, deducerea chiriei si asigurarii din profitul impozabil al afacerii tale.

  • Flexibilitate apreciabila in cazul dezvoltarii companiei

Daca inchirierea comerciala sau profesionala te protejeaza pe toata durata inchirierii sediului tau si te contracteaza pe o perioada determinata de timp, exista o serie de cazuri pentru care poți solicita o reziliere anticipata.

Cele mai citite articole

In caz contrar, poți cu usurința, la sfarsitul contractului de inchiriere, sa iti parasesti sediul de depozitare in favoarea unora noi, mai potrivite dezvoltarii afacerii tale, mai bine stabilite sau pur si simplu mai mari.

Dezavantajele inchirierii profesionale

  • Costuri semnificative de acces la spații

Dupa cum se menționeaza in beneficiile inchirierii de birouri si spații comerciale pentru afacerea ta, diferite taxe sunt deductibile din profitul impozabil. Cu toate acestea, costurile inchirierii imobiliare profesionale sunt adesea subestimate.

Intr-adevar, dincolo de chiria lunara, va trebui sa platesti mai multe sume la semnarea contractului de inchiriere. Depozitul de garanție si garanția bancara care pot fi solicitate sunt uneori restrictive din punct de vedere financiar, mai ales pentru o afacere abia la inceput, si compromit capacitatea ta de a investi.

  • Nereinnoirea contractului de inchiriere: un risc real

In timp ce stabilirea unui contract de inchiriere a unui depozit de inchiriat Cluj iti ofera o anumita siguranța si flexibilitate, risti, de asemenea, sa nu il reinnoiesți.

In acest caz, s-ar putea sa te simți nevoit sa eliberezi localul intr-un moment pe care nu il alegi, indiferent de situația ta de afaceri. 

  • Imposibilitatea investirii integrale a localului

In timp ce proprietarii de spații comerciale lasa in general multa latitudine in ceea ce priveste munca si eventualele modificari ale sediului, nu le poți investi pe deplin.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa