„Biscuiții” scoși din centrul Reșiței, la mare căutare! „Nu sunt dalele mele de acasă, de la mama și de la tata”!

de WTA.ro

modelmic

Mai mult de jumătate din dalele care au fost scoase din zona centrală a Reșiței au fost recuperate și vor fi refolosite în diverse zone ale orașului. Comparate de multe ori de primarul Ioan Popa cu niște biscuiți de calitate îndoielnică, în niciun fel potrivite pentru centrul civic al unui municipiu, dalele vor fi montate în unele zone pietonale ale orașului sau chiar în cimitire, conform precizărilor edilului. Și culmea, mult hulitele dale par să fie destul de râvnite, administrația locală reșițeană primind mai multe cereri de la primari din județ, care probabil intenționează  și ei să mai paveze vreo alee.

Avem o statistică. Din 23.000 de metri pătrați cred că am recuperat cel puțin 16.000, mai mult de jumătate. Am fost foarte atenți, le-am luat bucată cu bucată și tot ce a fost întreg s-a paletat. Este scris proces verbal de predare-primire, sunt predate, sub control. Am văzut că mai sunt unii care își dau cu părerea, care își puneau probleme ce întâmplă cu dalele vechi. Le-am monitorizat, le-am contabilizat, le vom duce la un tratament de spălare sau sablare și după aceea o să le găsim locul, unde o să le punem.

Foarte mulți primari din județ m-au sunat și mă întrebă – dă-mi și mie 1.000 de metri, dă-mi și mie 5.000. Îi anunț și pe această cale – îmi pare rău, nu sunt dalele mele de acasă, de la mama și de la tata, că așa poate le-aș fi dat. Va trebui să le utilizăm în oraș”, a precizat primarul Ioan Popa.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul Reșiței este luna august 2020. Proiectul are o valoare de șase milioane de euro, iar lucrările presupun, pe lângă schimbarea dalelor și modernizarea sistemului de iluminat public, refacerea alveolelor de bănci și amenajarea unor spații pentru tineri, dar și pentru vârstnici, cu mese de șah și table.

Citește și Reșița sub cod galben de…hărnicie! Astăzi au sosit primele dale care vor pava centrul civic!

 

Karina TINCUL