Botez cu buget redus? Da, este posibil!

de WTA.ro

Pentru proaspeții părinți, abia trecuți de emoțiile nașterii, botezul reprezintă prima și cea mai importantă petrecere dată în cinstea pruncului. A devenit, cumva, un obicei, ca botezurile să fie cât mai fastuoase, cu mulți invitați, bucate alese și cadouri pe măsură, dar la fel de bine sunt și cupluri care își doresc un eveniment restrâns, cât mai prietenos cu bugetul.

Până la urmă, importantă este semnificația spirituală și dragostea de Dumnezeu, nu costurile sau fastul botezului! Un eveniment organizat cu buget restrâns poate fi la fel de memorabil și ca unul costisitor. La întrebarea ”se poate organiza un botez la un cost redus?” răspunsul este DA!

Sună interesant? Iată cum:

Înainte de toate, planifică!

În zilele noastre, parcă timpul nu mai are răbdare, deci planificarea eficientă se dovedește a fi un aliat de nădejde. Începe prin a face o listă cu ceea ce este cu adevărat important pentru tine și familie. Astfel, vei descoperi că anumite elemente tradiționale ale botezului nu sunt atât de importante, lucru ce îți va permite să aloci bugetul unde contează cu adevărat.

După stabilirea priorităților, stabilește un buget clar și nu te abate de la el. Doar astfel vei lua cele mai bune decizii și vei evita cheltuielile neașteptate sau impulsive. În plus, rezervarea din timp a diverselor servicii te ajută să obții prețuri mai bune (acest lucru se aplică la locații sau la fotograf).

Nu accepta prima ofertă care ți se pare rezonabilă. Este întotdeauna o idee bună să compari mai multe oferte pentru a te asigura că obții cel mai bun preț. În ceea ce privește invitații botez 2023 poți opta pentru cele digitale, mult mai ieftine. 

Alege decoruri minimaliste

Cele mai citite articole

Decorurile minimaliste sunt ca un răgaz de simplitate și autenticitate. Mai mult, alegerea unor decorațiuni minimaliste pentru botez nu numai că este economică, dar adaugă și profunzime evenimentului.

Hainele nu definesc botezul

În loc să cumpărați o ținută scumpă pentru bebeluș, cel mai bine ar fi să optați pentru calitate la preț accesibil. O altă idee este împrumutul unei ținute de la un prieten sau membru al familiei.

Mâncare delicioasă, dar accesibilă

Gustul unei mese delicioase, servite cu dragoste și atenție, depășește fastul preparatelor costisitoare. În cadrul unui botez, esența se reflectă și în bucatele alese. Și aici există numeroase moduri prin care îți poți impresiona invitații cu preparate gustoase, dar mai ales accesibile.

Te poți folosi de ingrediente locale – legumele și fructele de sezon sunt adesea mai ieftine și mai proaspete decât cele importate. Ele aduc și un plus de savoare meniului. Spre exemplu, supa, tocănițele sau mâncărurile la ceaun sunt opțiuni adesea apreciate de invitați.

În ceea ce privește dulcele, se pot face deserturi de casă constând în tarte, plăcinte sau prăjituri simple, ce pot fi servite cu o cupă de înghețată, fructe proaspete sau gem din fructe de sezon.

Serviciile foto

Știm că botezul este cel mai important eveniment de viața de părinte, însă când bugetul nu permite plata unei echipe, cu siguranță ai în cercul de prieteni pe cineva pasionat de fotografie și dispus să te ajute. Să nu uităm de telefoanele mobile, care fotografii de calitate excelentă!

Mărturii 

Chiar dacă evenimentul este organizat cu un buget restrâns, asta nu înseamnă că invitaților nu le vor fi dăruite mărturii. Acestea pot fi handmade, încărcate de semnificație, foarte șic, dar mai ales prietenoase cu natura. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa