Braila, sub amenintarea vantului / Rafale de 70 km/h

de WTA.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, ieri, doua atentionari Cod galben de intensificari ale vantului si ninsori in zona montana, valabile incepand de marti dimineata, in prima faza in peste trei sferturi din tara, iar ulterior in 19 judete.

Conform prognozei, pe parcursul zilei de marti, intre orele 6:00 – 21:00, in Banat si Crisana, apoi treptat si in cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii si in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55 – 70 km/h.

Cele mai citite articole

In acel interval orar, vantul va avea intensificari si la munte, unde se vor semnala precipitatii mixte, iar in zona inalta vor predomina ninsorile si rafalele vor depasi 70 – 90 km/h, spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada in nordul Carpatilor Orientali si, mai ales pe creste, in restul masivelor montane.

De asemenea, incepand de marti, de la ora 21:00, si pana miercuri, ora 6:00, atentionarea Cod galben va fi in vigoare in judete din Dobrogea, sudul Moldovei si in jumatatea estica a Munteniei, unde vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55 – 75 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 80 – 100 km/h, spulberand zapada.

Judetele care se vor afla sub a doua atentionare Cod galben sunt: Tulcea, Constanta, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Buzau, Covasna, Prahova, Brasov, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Caras-Severin.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa