“Brancusi in viziunea copiilor” la Dej | Cum va fi comemorat marele sculptor

de WTA.ro

Primăria Municipiului Dej organizează, miercuri, 19 februarie 2020, activități dedicate Zilei Naționale Constantin Brâncuși. 

În incinta Muzeului Municipal Dej, în sala multimedia va rula, între orele 09:00- 13:00, documentarul „Constantin Brâncuși. Coloana sau lecția despre infinit”, creație premiată de Uniunea Cineaștilor din România în anul 2001, la categoria „Film mărturie”.

Proiecția filmului se adresează profesorilor și elevilor dejeni, care vor participa organizat la acest eveniment cultural, dar și dejenilor iubitori de artă. Filmul este o producție Cinepub în regia și scenariul lui Laurențiu Damian. Firul documentarului se concentrează pe momentul octombrie 1996, atunci când „Coloana fără sfârşit” a fost demontată. După patru ani de expertize tehnice, lucrările de restaurare au fost iniţiate în toamna anului 2000 şi finalizate la începutul iernii. Documentarul surprinde acest proces, probabil unic, în contextul mai larg al operei şi personalității lui Constantin Brâncuși.

Cele mai citite articole

 La ora 14: 00, în incinta Muzeului Municipal va fi deschisă o expoziție de tehnici mixte intitulată: “Brâncuși în viziunea copiilor”, ediția a II-a. Lucrarile sunt  create de micii artiști de la Clubul Copiilor Dej, coordonați de dna. profesor Loredana Tomșa.

 

Cele mai citite articole