Budești: Prefectura Călărași amână repunerea pe funcția de primar a lui Nae Sinel și funcționarea Consiliului local

de WTA.ro

Curtea de Apel București dispune repunerea în drepturi, în funcția de primar a lui Nae Sinel și funcționarea ultimului Consiliu local. Numai că Prefectura Călărași amână

Ieri, 8 aprilie 2020 Curtea de Apel București a suspendat executarea hotărârii judecătorești din sentința urmare a plângerii la Tribunalul Călărași a liderului PNL din Budești. Ca atare Dispoziția prefectului de suspendare a Conducerii Primăriei Budești și a Consiliului local este nulă de drept. Nae Sinel așteaptă să își ia  în primire funcția de primar, împreună cu Nae Florin, viceprimar. Consiliul local trebuie să își reînceapă activitatea ne-a comunicat prin telefon Nae Sinel. Este o situație de urgență…a declarat el, arătănd că în localități nu s-a luat nici o măsură pe linia situațiilor de urgență, doamna secretar care a fost împuternicită de prefect neavând competențe în acest sens.

Este nevoie urgent de măsuri împotriva coronaVirus prin Comitetul local de situații de urgență. Consilierii sunt receptivi propunerilor noastre de realizare de capabilități de carantină în sediul fostului spital Budești – desființat în 2011 de liberali. Trebuie să monitorizăm toate persoanele carantinate și să le asigurăm hrana. La fel trebuie să  avem grijă de persoanele alocate la ajutoare sociale, la persoanele vârstnce predispuse riscurilor îmbolnăvirilor, prin reactualizarea acelei componențe de persoane vulnerabile. Vom colabora  eficient cu medicii de familie. Trebuie să asigurăm un program de permanență, de continuitate pe durata acestei Stări de urgență la sediul Primăriei. Totodată vom identifică pe agenții economici care doresc să sponsorizeze acțiunile noastre, pe cele ale Poliției din localitate prin dortarea cu echipamente de protecție sau alimente celor carantinați. Cel mai important este programul de dezinfecție pe care trebuie zilnic să îl susținem prin măsuri eficiente nu cu vorbe. Trebuie să achiziționăm în regim de urgență atomizoare și soluții de dezinfecție sau să apelîm la serviciile unei societăți specializate. Situația la noi, în Budești este gravă. După suspendarea mea, doamna secratară care venea luni și joi la Primărie nu a putut lua nici o măsură privind pandemia, oprirea ei.   De aceea vom folosi dispozitie pt reactualizarea Comitetului local pentru situații de urgență care nu mai are aceeași componență. Nu s-a luat nici o măsură nicăieri pentru că nu avea cine să o decidă. Practic nu s-a realizat nimic în localitate. Oamenii au apelat telefonic la mine. Am rezolvat problema iluminatului din Buciumeni, dar sunt multe alte probleme prioritate de pus imediat în practică. Important este ca prefectul Marian Stoica să realizeze urgența măsurilor ce trebuie să le luăm și faptul că Hotărârea Curții de Apel este definitivă, irevocabilă și executorie. Adică trebuia pusă în executare de la data de 8 aprilie…Noi suntem de bună credință, știm ce măsuri să luăm și cerem prefectului să respecte hotărărea definitivă a Curții de Apel așa cum a aplicat-o și pe cea a Tribunalului Călărași. Nu vrem să credem că există interese politice ale PNL pentru a nu se respecta o hotărîre definitivă. Mai ales că oamenii din Budești, Buciumeni, Aprozi, Gruiu suferă…a declarat Nae Sinel, primarul de drept al orașului Budești.

Istoric…

Curtea de Apel Bucureşti a decis  să repună în funcţie Consiliul Local Budeşti, constatând că “sentinţa nr.817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunţată de Tribunalul Călăraşi – Secţia civilă în dosarul nr.35/116/2019, este suspendată de drept în cond. art.484 alin.1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art.20 alin.2 din Legea nr.554/2004.” Decizia este definitivă.  Sinel Nae şi Florin  Nae revin pe funcţiile de primar (viceprimar cu atribuţii de primar), respectiv de viceprimar (consilier cu atribuţii de viceprimar). Pe 31 ianuarie 2020, Tribunalul Călăraşi admitea cererea formulată de reclamantul Matei Ionel dispunând dizolvarea de drept a Consiliului Local.

Cele mai citite articole

În acest context, prefectul judeţului, Marian Stoica a emis Ordinul privind detaşarea doamnei Savu Gabriela Matilda pentru a exercita atribuţiile de secretar general al oraşului Budeşti pentru o perioadă de cel mult 6 luni, până la ocuparea prin concurs a funcţiei de secretar general, ordin contestat în instanţă.

23.03.2020, Curtea de Apel Bucureşti

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petentul – recurent Nae Florin. Constată că sentinţa nr.817/05.12.2019, astfel cum a fost îndreptată prin încheierea din 31.01.2020, pronunţată de Tribunalul Călăraşi – Secţia civilă în dosarul nr.35/116/2019, este suspendată de drept în cond. art.484 alin.1 teza finală Cod procedură civilă rap. la art.20 alin.2 din Legea nr.554/2004. Definitivă. Pronunţată azi, 23.03.2010, în cond. art.402 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)    23.03.2020

31 ianuarie 2020, Tribunalul Călăraşi

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul Matei Ionel . În baza art.442 N.C.pr.civilă, dispune îndreptarea erorii materiale strecurată în dispozitivul sentinţei civile nr.817/05.12.2019 pronunţată de Tribunalul Călăraşi în dosarul nr. 35/116/2019 cu privire la calea de atac, urmând a se citi „Definitivă” în loc de „Cu recurs în 15 zile”. Îndreptarea se va face pe ambele exemplare ale hotărârii. Definitivă. Pronunţată azi, 31.01.2020 , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Post-ul Budești: Prefectura Călărași amână repunerea pe funcția de primar a lui Nae Sinel și funcționarea Consiliului local apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa