Bullet Train – film de acțiune cu Brad Pitt pentru iubitorii de senzații tari

de WTA.ro

Bullet Train – film de acțiune cu Brad Pitt pentru iubitorii de senzații tari

Lansat în 2022 în cinematografe, filmul de acțiune Bullet Train (Trenul asasinilor) ajunge în 2023 și pe streaming, putând fi vizualizat online de și mai mulți pasionați ai genului de producții americane care împletesc senzațiile tari cu momentele de comedie. Regizat de David Leitch, Bullet Train are parte de prezența unor actori de renume precum Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry sau Hiroyuki Sanada.

Filmul se bazează pe cartea din 2010 denumită Maria Beetle, roman thriller de umor negru al autorului japonez Kōtarō Isaka, tradus în limba engleză cu titlul Bullet Train. Acțiunea este foarte intensă, departe de o călătorie obișnuită cu trenul. Arme, pericole, comploturi încurcate – totul într-o realizare remarcabilă din toate punctele de vedere! 

Detalii despre Bullet Train

Brad Pitt apare în rolul unui asasin ironic de ghinionist, agentul „Ladybug” (Buburuză), care vrea să treacă dincolo de uciderea oamenilor. Cea mai recentă slujbă, de a prelua o servietă de argint dintr-un tren fulger din Japonia, devine însă foarte complicată când apare un alt grup de asasini. 

Printre aceștia, Yuichi Kimura, interpretat de Andrew Koji, urcă în tren căutând persoana responsabilă pentru uciderea fiului său. În același tren există doi frați asasin englezi cu nume de cod „Lemon” (Lămâie) și „Tangerine” (Mandarină), care tocmai au salvat un bărbat (Fiul) de la răpitori și îl duc pe el și servieta la tatăl său, un șef Yakuza născut în Rusia, numit „Moartea Albă”. În timpul călătoriei, Fiul este ucis prin otrăvire. Buburuza reușește să fure discret servieta, dar este atacat apoi de asasinul cu numele de cod „Lupul”.

Filmul are un ritm alert, așa cum ar trebui să se întâmple într-o asemenea producție de acțiune explozivă. La partea de coloană sonoră, se folosesc inclusiv cover-uri japoneze distractive ale hiturilor americane, cum ar fi „Staying Alive”.

Cele mai citite articole

Alte producții de urmărit, după ce ai văzut Bullet Train

Dacă ți-a plăcut Bullet Train, ai putea urmări și alte filme de acțiune cu trenuri, pline de suspans. Poate cel mai bun exemplu: Money Train, un film american de comedie – acțiune din 1995, cu Wesley Snipes, Woody Harrelson, Jennifer Lopez, Robert Blake și Chris Cooper. De pus pe lista de vizionări ar fi și Unstoppable – De neoprit (2010), film thriller cu acțiune într-un tren în mișcare. 

Merită urmărită și producția The Taking of Pelham 123 – S-a furat un tren 123 (2009), cu deturnarea unui tren de pasageri. Alte titluri interesante ar fi Transsiberian (2008) – un thriller psihologic – și Crima din Orient Express – Murder on the Orient Express (2017), film de mister bazat pe romanul cu același nume din 1934 al lui Agatha Christie. 

Acțiunea în trenuri este frecvent întâlnită și în lumea jocurilor video. Dacă în domeniul auto avem seria de jocuri Grand Theft Auto, în cel feroviar putem găsi jocuri precum Rail Nation, Railroad Tycoon, Train Fever sau Train Simulator – este adevărat, cu mai multă concentrare pe trenuri în sine decât pe partea de acțiune. 

Iar pasionații de pacanele gratis se pot distra jucând cele 3 sloturi Money Train de la Relax Gaming. Spre exemplu, Money Train 2, disponibil atât pe bani reali cât și virtuali, are o grafică interesantă, funcții speciale și un mecanism inedit de joc pe 4 linii X 5 coloane și 40 linii de plată.

Brad Pitt, unul dintre cei mai populari actori

Vedeta centrală din Bullet Train, Brad Pitt, a împlinit de curând 59 de ani. Rămâne unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, prezent în filme de toate genurile, de la comedie la dramă, de la acțiune – thriller până la SF. Domnul și doamna Smith, Ad Astra, Armata celor 12 maimuțe, Moneyball, Ziua Z, Strania poveste a lui Benjamin Button, Șapte ani în Tibet, Interviu cu un vampit – iată doar câteva dintre filmele emblematice în care a apărut Brad Pitt în rol principal. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa