Buzoianca izolată în centrul de carantină de la Arbănași a aflat rezultatele analizelor. Va rămâne sub monitorizare

de WTA.ro

vlcsnap-2020-02-24-09h14m45s336

Probele trimise de Direcţia de Sănătate Publică Buzau la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti arată că femeia izolată în centrul de carantină Arbănași nu este infectată cu coronavirus.

Buzoianca va rămâne în continuare în tabără, până la epuizarea celor 14 zile de monitorizare. Aceasta a sunat la 112, duminică, din microbuzul cu care se întorcea din Lombardia, Italia, pentru a mărturisi că a intrat în contact cu o suspectă de coronavirus.

Femeia a plecat sâmbătă, 22 februarie, din provincia Lodi (Italia) cu un microbuz, iar după ce a coborât în zona de sud a oraşului Buzău a aşteptat timp de o oră echipajele de ambulanţă, păzită de poliţişti cu măşti sanitare pe figură.

Măsurile au fost instituite imediat ce buzoianca a sunat la 112 şi a mărturisit că vine dintr-o zonă contaminată cu coronavirus.

Cele mai citite articole

”Am fost contactată de dispeceratul Ambulanţei că dintr-un microbuz a coborât o doamnă care a sunat la dispecerat şi a spus că vine dintr-o zonă în care este carantină. Am luat legătura cu medicul epidemiolog, pentru că a fost o situaţie deosebită”, a declarat Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.

În Italia, buzoianca îngrijise un bătrân împreună cu o altă femeie. În cursul zilei, pe drumul către casă, aceasta a fost sunată din Italia de colega sa alături de care avusese grijă de bătrân pentru a-i spune că a fost internată la spital cu simptome ale temutului virus.

”Venind din focar, am sunat ca să mă predau. Am venit din Maleo, nord, zona care este închisă. Merg acasă. Nu mi-a fost rău, eu doar le-am zis că am venit de acolo”, ne-a precizat femeia.

Buzoianca a coborât în staţia de la Kaufland Eroilor, sfătuită de fiica ei. Femeia este din comuna Largu şi intenţiona să ajungă la familia fetei sale, care locuieşte în zona de nord a municipiului Buzău.

Femeia a fost transportată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde a stat internată câteva ore, într-o aripă a secţiei în care nu se afla niciun alt pacient. Ulterior, a fost preluată de ambulanţa specială şi a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănaşi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa