Ca sa poti economisi trebuie mai intai sa iti platesti datoriile

de WTA.ro

Studiile arata ca uneori suntem tentati sa cheltuim mai multi bani decat avem, iar acest lucru conduce incet si sigur catre acele gauri din buget care nu mai pot fi acoperite atat de usor. De la o simpla cheltuiala in plus, datoriile ajung sa se inmulteasca, iar acest lucru conduce catre o amplificare a problemelor financiare. Din fericire exista insa si solutii in cazul in care astfel de probleme pot aparea, Kruk Romania oferind exact parghia de care are nevoie o persoana aflata in situatia de a nu-si putea plati datoriile. 

Specialistii in studierea modelelor comportamentale ne atrag atentia asupra nevoii de a prioritiza actiunile financiare, atragand atentia catre latura responsabilitatii. Desi in multe dintre cazuri aparitia datoriilor nu este cauzata de cheltuieli exagerate, exista totusi cateva aspecte la care ar trebui sa fim atenti atunci cand vine vorba despre bani si despre destinatia acestora.

1. Creaza un plan financiar in care sa incluzi incasarile si datoriile pe care trebuie sa le platesti! In mod ideal documentul ar trebui realizat sub forma de tabel, insa chiar si simpla scriere a acestor date pe o hartie ajuta la constientizarea mai puternica a veniturilor si a cheltuielilor. Daca ai de platit datorii, acestea vor trebui stinse, iar la nevoie poti apela la serviciile Kruk.

Cele mai citite articole

2. Plateste la timp ceea ce ai de platit! Specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca, cu cat o factura sau o rata este platita mai tarziu, cu atat cresc riscurile de a ramane in urma cu platile. Cand acest lucru se intampla, este necesara o sursa externa de finantare, un credit sau un imprumut, a carui rambursare ar putea fi greoaie. Astfel, tine-te departe de datorii si plateste la timp ceea ce ai de platit, pentru a fi sigur ca penalitatile nu apar si ca nici nu ai nevoie sa imprumuti bani ca sa platesti alte datorii. 

3. Nu cheltui mai mult decat ai! In general avem tendinta de a cumpara multe obiecte, uneori inutile, sub pretextul ca vor fi necesare. De asemenea, se pare ca parintii sunt tentati sa cheltuie cei mai multi bani pe haine pentru cei mici, dincolo de nevoile firesti ale copiilor. Tinerii se indatoreaza pentru a cumpara gadgeturi, iar in acest fel putem gasi un numitor comun al cheltuielilor.

Este important sa fim constienti de aceste lucruri si sa ne adaptam finantele la nevoile reale, astfel incat datoriile sa nu apara. Totusi, chiar si in cazul in care avem nevoie de ajutor ne putem baza fara probleme pe ajutorul Kruk Romania.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa