Călărași: În locuințele ANL pentru tineri, Primăria favorizează înființarea unor firme de casă…

de WTA.ro

Călărași: În locuințele ANL pentru tineri, Primăria favorizează înființarea unor firme de casă…

Nimic nu mai poate să ne surprindă în municipiul nostru minunat. După ce am prezentat cazul unei locuințe ANL care era subînchiriată pe internet, mai multe surse de presă ne-au sesizat despre faptul că neregulile sunt de natură penală și în alte cazuri. Astfel cartierul ANL începe sa devina din cartier pentru tineri în centru comercial deoarece apar tot mai multe firme care au sediu într-o astfel de locuință încălcând astfel legea : Realitatea din Călărași SRL reactivată fiscal în 2019 își are sediul într-o locuință ANL dar și o altă firmă cu același administrator, Jecu Leonida.

Meșterul casei Călărași SRL

Cele mai citite articole

NAN ART SRL un alt exemplu de firmă care a funcționat bine mersi din 2008 până acum 2 săptămâni într-o locuință ANL


PROWASH COMPANY SRL CUI 41736285 strada Cornisei , Bl. D35,Et.P, AP.1 a avut sediu într-o locuință ANL iar în urma unei sesizări și-a schimbat sediul firmei la îndrumarea funcționarilor din Primaria Călărași pentru a nu li se rezilia contractul iar verificările au fost efectuate după schimbarea sediului – se arată.  Sunt doar câteva exemple care pot fi verificate pe google. Multe firme își au sediul social într-o locuință ANL care sunt proprietatea statului român, și sunt situate in municipiul Călărași. Funcționarea / declararea ca sediu social este un  lucru interzis de contractul de închiriere dar și de legea 152/1998 art.8 punctul 12. Chiar dacă firmele și-au schimbat sediul recent se poate demonstra că au ocupat o locuință ANL pe care au declarat-o ca sediu social.

La baza înregistrării societății mai sus menționate s-au folosit documente al căror conținut nu sunt conforme cu legislația în vigoare deoarece :
1. Declararea și înregistrarea ca sediu social într-o o locuință ANL destinată tinerilor este  reglementată și interzisă prin Legea 152/1998 actualizată. Chiriașii au întocmit documente de cedare sau împrumut de folosință prin încălcarea voită a art.8 punctul 12 din Legea 152/1998 dar și prin încălcarea Contractului de închiriere care au stat la baza dovezii sediului social .
2. În conformitate cu Art 2 147 din Codul Civil calitatea de comodant o are orice persoană care are dreptul de a folosi bunul dacă nu i s-a interzis prin lege sau contract. Chiriașul nu putea avea calitatea de comodant întrucât atat Legea 152/1998 actualizată cât si contractul de inchiriere interzice acest lucru . Astfel se observă o încălcare a legislatiei fapt care poate duce la o cercetare amanunțită pentru o posibila săvărșire a infracțiunii de fals si uz de fals prin întocmirea unor documente care contravin legislatiei si care au produs efecte juridice prin inregistrarea societatilor comerciale. Sunt date din care rezultă că  funcționarii care trebuiau sa constate aceste aspecte în loc sa sesizeze și să ia măsurile legale îi invață pe deținătorii firmelor  ce sa facă… Este prea târziu legea a fost încalcată cei responsabili chiar daca sunt ziaristi sau oameni apropiati Primăriei Călărași trebuie să răspundă. Suntem curioși de punctul de vedere al Primăriei Călărași, deși nu credem că ni-l vor comunica dacă s-a cerut luarea de masuri în aceasta problemă și de ce nu s-au efectuat verificări la data sesizărilor ci după ce firmele și-au schimbat sediul. De ce? Ca să fie complici ? Nu este normal ca unii să dețină și locuință și sediu de firmă firmă în spațiu acordat de Primăria Călărași, iar alții sa stea ani de zile cu speranța ca vor primii si ei – indică revoltate sursele de presă.

De la Primăria Călărași nu avem pretenții. Acum conducerea acesteia este implicată în campanie electorală. Încă un motiv pentru ca cetățenii să caște bine ochii ce votează…

Post-ul Călărași: În locuințele ANL pentru tineri, Primăria favorizează înființarea unor firme de casă… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole