Călărași: Primăria și Poliția locală bagă în faliment comercianții de pe str. Cuza Vodă. Iată cum…VIDEO

de WTA.ro

Călărași: Primăria și Poliția locală bagă în faliment comercianții de pe str. Cuza Vodă. Iată cum…VIDEO

Firmele de pe strada Cuza Vodă vor intra curînd în faliment ca urmării amplasării unui indicator Oprirea Interzisă și a vânătoarei comercianților dar și clienților magazinelor acestora. Un exemplu elocvent este de reducere a vînzărilor cu cca 40% / an la un magazin dar și de desființare a unor locuri de muncă. Iată minunea descoperită de Primăria Călărași. VIDEO

Necazurile pentru comercianții Cuza Vodă au început acum vreo 2 ani. Atunci Primăria a excavat bordurile bune pentru a le înlocui cu altele noi. S-a excavat și trotuarul din asfalt pentru a fi înlocuit cu dale din ciment. Înlocuirea asta a necesitat așteptări de mute luni, perioadă în care clienții ocoleau magazinele fiind obligați să își rupă picioarele în gropile pline de apa pluvială care nu avea unde să se scurgă, băltind peste tot.

Lucrările de pe strada Cuza Vodă prin proiectele de așa zisă modernizare a municipiului au băgat în sperieți pe cetățeni, dar și pe proprietarii magazinelor din zonă. Excavarea trotuarelor bune de circulat pentru a le înlocui cu dale aduse de la firme specializate…au produs prea mult disconfort. Au fost distruse rețelele de gaze iar panica creată nu se poate uita ușor, un exemplu fiind în video

Cele mai citite articole

Problema este aceea că la ieșirea de pe str Grivița în acel bulevard Cuza Vodă șoferii nu se pot asigura din cauza autovehiciulelor parcate pe marginea drumului între stația de autobuz și str Grivița. Ca să împiedice oprirea autovehiculelor Primăria a amplasat un semn de circulație care împiedică chiar oprirea autobuzelor în …stația de autobuz de la 5 Călărași.  Nici comercianții nu mai au dreptul să își aprovizioneze magazinele cu marfă, dar nici clienții acestora nu mai au unde parca. În zonă sunt căteva magazine de mobilă, cel mai mare magazin de lustre din oraș, o farmaciecare nu își pot efectua activitatea din cauză că nu își pot încărca/ descărca marfa.

Comercianții au arătat anul trecut în scris situația primarului, arătând că nu își pot descărca marfa, cum că nici cienții nu pot să încarce mobila la căteva colțuri distanță acolo unde se mai poate parca în municipiul nostru atît de minunat dar…lipsit de parcări publice. Primarul și experții de la serv transport au răspuns în luna noiembrie că vor căuta soluții dar nu au făcut nimic – explică Neagu Marian prezentând documentul din care reiese aceasta. Comercianții au pagube de peste 50% prin amplasarea acelui semn de circulație și a faptului că Poliția locală aplică amenzi ori sperie pe conducătorii auto cărora le ridică efectiv actele. Soluția era simplă spune proprietarul magazinului de lustre, păgubit și care a fost nevoit să își restrângă numărul de salariați în lipsa vânzărilor. Trebuia amplasată doar o plăcuță adițională cu însemnele Oprirea interzisă cu excepția riveranilor. Suntem proprietari, plătim aici taxe și impozite Primăriei. Nu ni se poate îngrădi dreptul de a ne parca sau opri autoturismul în dreptul proprietăților noastre. 

După ce ni se întîmplă, rezultă clar faptul că Poliția locală  ne hărțuiesc pe noi și pe clienți, cu amenzi sau ne ridică documentele. Recent, după ce am aprovizionat cu lustre magazinul 2 polițiști locali mi-au spus că nu am dreptul să fac aceasta oprind autoturismul în fața proprietății mele. Mi-au indicat, deși polițiștii s-au contrazis între ei ca să îmi cumpăr o autoutilitară, să o înregistrez la Primărie și să obțin autorizație de a opri și descărca marfa acolo unde este valabilă acțiunea semnului Oprirea Interzisă. O altă variantă pe care mi-au sugerat-o polițiștii locali este de a îmi transporta lustrele de la o parcare dintre blocurile Fantoma ori de pe str Grivița cu ce credeți? Cu un cărucior din acela de la Kaufland…Nu pot să îmi explic de ce nu sunt sancționate și autobuzele ce opresc în stație, semnul de oprire interzicând aceasta și pentru ele – spune revoltat Neagu Marian. I se alătură nemulțumiți și proprietarii dar și personalul magazinelor de mobilă care ne arată cum sunt ocolite de clienți și nu pot încărca/ descărca marfa de frica amenzilor.

Post-ul Călărași: Primăria și Poliția locală bagă în faliment comercianții de pe str. Cuza Vodă. Iată cum…VIDEO apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole