Cam cum stă treaba cu autostrăzile la Neamț…

de WTA.ro

Cam cum stă treaba cu autostrăzile la Neamț…

Guvernul PSD găsise o soluție ca prin parteneriat public-privat să facă o autostradă care să treacă și prin Neamț. Au venit ”savanții” de la PNL și au zis că nu e bine și că ei o să facă asta cu bani europeni. De atunci noi am spus că este o manipulare, deoarece nu sunt linii de finanțare europene pentru așa ceva, dar era campanie electorală și prosteala cu fondurile europene a prins. Iată că acum s-au lămurit și liberalii că nu au cum să facă din bani europeni autostrada. De fapt, analizând ambele situații, nu credem că erau realizabile nici varianta PSD cu parteneriatul, nici cea PNL cu fondurile europene. Totul pare a fi o bătălie de imagine în care populația e antrenată și făcută să creadă că are mare nevoie de autostrăzi. NU. Nu cade cerul dacă nu avem autostradă la Neamț!

Se spune că dacă vom avea autostradă la Neamț va înflori economia. FALS. Pe vremea lui Ceaușescu aveam străzi cu 2 benzi și din județul Neamț se exporta de 100 de ori mai mult, avea toată lumea locuri de muncă și Neamțul era un județ industrializat. Putem să avem 5 autostrăzi prin Neamț, nu ne vom mai ridica la puterea economică și producția de dinainte de 89. Deci tema economică este una falsă.

Se spune că va exploda turismul dacă vom avea autostradă la Neamț. FALS. Înainte de 89 aveam de zeci de ori mai mulți turiști în Neamț și 90% foloseau mijloacele de transport în comun. Fără autostrăzi și milioane de euro investite aiurea.

Se spune că ne vom deplasa mai repede între diferite puncte din țară. Păi noi avem o țară pe care dacă o atacă rușii cu avioanele și nu pun frână, din Ucraina se trezesc în Bulgaria. Avem o țară în care șoferii sunt hăituiți cu radarele și limitele de viteză sunt aceleași de pe vremea Daciilor 1100.

Cele mai citite articole

Se spune că vor fi mai puține accidente. Adică cineva încearcă să ne convingă că toți cretinii cu carnete luate pe șpagă și de care ne ferim toată ziua în trafic vor fi mai puțin periculoși pe autostradă? Doamne ferește să scape pe o autostradă tolomacii pe care-i vedem mergând noaptea prin oraș cu farurile stinse, teribiliștii cu BMW-uri la care stau să cadă roțile sau pițipoancele care au făcut ele treabă bună și au mașini cu mulți cai. Cred că e de zece ori mai puțin periculos să întâlnim șoferii români din categoria tembeli pe o stradă prin oraș cu 30 la oră decât pe o autostradă.

În principiu nu e rău să avem autostrăzi. Chiar ar fi minunat. Dar de aici și până a ne minți singuri că din cauza lipsei autostrăzilor nu avem economie, turism și murim în accidente, distanța e mare.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole