Canapele tapițate vs. canapele din piele: ce stil se potrivește livingului tău?

de WTA.ro

Urmează să-ți decorezi livingul și vrei ca rezultatul să fie o combinație elegantă de elemente moderne? Componenta asupra căreia ar trebui să te concentrezi cu precădere este canapeaua. Este piesa care influențează atât nivelul de confort, cât și armonia designului. În jurul ei se conturează estetica, dar și întreaga atmosferă. 

Pe piață există două modele preferate – canapele tapițate și de piele. Intervine, inevitabil, întrebarea: care este opțiunea cea mai potrivită nevoilor mele? Nu există un răspuns standard, pentru că fiecare achiziție trebuie făcută în conformitate cu preferințele utilizatorului. De asemenea, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante cu privire la rezistența în timp a materialelor, dar și a nivelului de confort. 

Canapea tapițată sau canapea din piele?

Alegerea canapelei poate deveni o provocare, mai ales că există atât de multe variante disponibile. Documentarea este esențială într-o astfel de situație – trebuie să inspectezi piața și implicit să evaluezi caracteristicile livingului. Numai așa poți obține un ambient intim și în ton cu personalitatea ta. 

Dacă nu vrei să pierzi prea mult timp pentru a face achiziția, iată o scurtă comparație între canapeaua tapițată și cea de piele: 

Canapea tapițată:

  • Materialul este mai moale, dar trebuie să ai grijă în cazul în care ai copii sau animale de companie. În astfel de cazuri te poți orienta către opțiunile din fibre sintetice pentru că rezistă mai bine în timp. 
  • Se integrează ușor în interioare casual, boeme, rustice sau clasice datorită aspectului prietenos și versatil. Dacă vrei să obții o estetică unicată, îți poți personaliza după bunul plac alegerea. Spre exemplu, într-un decor mai sofisticat se va potrivi de minune o tapițerie din catifea. 
  • Este ușor de întreținut și are un preț mai accesibil decât cea de piele. Cea mai simplă modalitate pentru a elimina praful și impuritățile acumulate în timp este prin utilizarea aspiratorului. Alternativ, ca să-ți fie mai ușor, mai ales în cazul unei canapele mari poți folosi produse speciale de curățare. 

Principalul dezavantaj al canapelei tapițate este că absoarbe mirosurile, cum ar fi cele de mâncare sau fum. De asemenea, materialele textile se pot uza mai rapid, mai ales în zonele intens utilizate. 

Canapeaua de piele: 

  • Pielea nu acumulează praf, acarieni sau alte particule. Tocmai de aceea, devine o alegere bună pentru persoanele alergice. Trebuie doar să o întreții corespunzător. Există substanțe delicate pe care le poți aplica pentru a menține luciul și durabilitatea materialului. 
  • Pielea, mai ales cea naturală, conferă un look premium, potrivit pentru decorurile moderne, minimaliste sau clasice. O canapea de piele poate deveni piesa centrală a unui living datorită finisajului rafinat, dar și a efectului vizual pe care îl creează. 
  • Se mulează cu ușurință în funcție de linia corpului, fără a crea găuri inestetice. De asemenea, conferă o senzație plăcută la atingere. Materialul este foarte delicat, ceea ce îți va garanta o experiență memorabilă. 

Principalul minus ar fi costul, care este destul de ridicat, comparativ cu celelalte variante de pe piață. Pentru bugete mai reduse, pielea ecologică (sintetică) oferă o alternativă estetică și durabilă, fără a compromite stilul. Totuși, nu sunt la fel de rezistente ca cele din piele naturală. S-ar putea să se decojească după numai câțiva ani de la achiziție. 

Ce stil să alegi în funcție de designul livingului?

Materialul din care este confecționată canapeaua nu este singurul aspect important la care ar trebui să te gândești înainte de a face investiția. Stilul este elementul care influențează întreaga atmosferă, așadar, nu poți da greș în ceea ce privește stabilirea designului. 

Nu știi ce te reprezintă sau ce s-ar integra mai bine în spațiul pe care îl ai la dispoziție?

Iată câteva sfaturi utile pentru un rezultat echilibrat din toate punctele de vedere: 

  • Canapeaua din piele este o opțiune excelentă pentru un living modern datorită aspectului elegant și sofisticat. Culorile neutre, precum alb, gri sau negru, completează perfect un decor minimalist. Dacă vrei să dai senzația unui spațiu mai aerisit, nu ezita să alegi canapele extensibile. Ziua pot fi folosite pe post de canapele, iar noaptea ca paturi pentru invitați.
  • Într-un design clasic, canapeaua din piele este la fel de potrivită, dar trebuie să te orientezi către un model cu detalii fine. Spre exemplu, variantele cu brațe curbate, nasturi capitonați (Chesterfield) sau margini din lemn sculptat sunt ideale. În ceea ce privește paleta cromatică, alege tonuri de burgundy, verde smarald, albastru marin sau crem.
  • Canapelele tapițate se potrivesc mai degrabă în livinguri de inspirație industrială sau contemporană. Au un aspect simplist, dar de impact, ceea ce te va ajuta să sporești senzația de familiaritate. Important e ca materialul din care este fabricată să răspundă cu succes factorilor de uzură.

Vrei să obții un living care să te reprezinte în totalitate?

Ține cont de sfaturile de mai sus pentru a alege canapeaua ideală personalității tale, dar și nevoilor în materie de confort și funcționalitate!

Te-ar putea interesa