Când și de ce ar trebui să mergi la endocrinolog?

de WTA.ro

Atunci când primești un diagnostic al unei afecțiuni hormonale, așa cum ar putea fi diabetul sau boala tiroidiană, medicul tău de familie te poate ghida către sfaturile unui specialist în endocrinologie. E posibil să te întrebi de ce ar trebui să treci prin alte consultații sau analize de care endocrinologul ar putea aveam nevoie pentru a înțelege mai bine care este tratamentul de care ai cu adevărat nevoie pentru a scăpa de boala cu care te confrunți sau măcar a reuși să o ții sub control. 

Ți-am pregătit, în acest material, toate informațiile de care ai avea nevoie pentru a ști când și de ce ar trebui să mergi la endocrinolog.

Endocrinologul este un specialist

Misiunea medicului tău de familie se încheie în momentul în care problema ta de sănătate trebuie analizată de către un specialist. Endocrinologul cunoaște temeinic toate condițiile hormonale și are o viziune mai detaliată în ceea ce privește un eventual tratament care ar da roade în situația ta, care poate fi una particulară. Spre deosebire de medicul de familie sau medicul generalist, un endocrinolog și-a dedicat cei mai mulți ani de studiu cercetării hormonilor și a tratamentelor personalizate ale eventualelor probleme la acest capitol, atunci când tratamentele convenționale nu dau roade. 

Endocrinologul caută cauza exactă a bolii

Cele mai citite articole

Pentru ca tratamentul să fie unul cu efecte scontate, cazul fiecărui pacient în parte trebuie studiat în profunzime. Doar ajungând la rădăcina problemei, un medic va ști care este cea mai simplă cale către o vindecare, fie ea una parțială sau completă, a afecțiunii din pricina căreia te-ai prezentat la cabinet. 

De pildă, anumiți pacienți au nevoie de o îngrijre unică, din cauza unei probleme aparte care le afectează partea hormonală. Poate fi cazul unei afecțiuni genetice, cum ar fi fibroza chistică, care va afecta modul în care corpul reacționează la anumite tratamente, ori poate în poveste e implicată o tumoare hipofizară, afecțiune care are nevoie neapărată de o abordare multidisciplinară, din care endocrinologul nu poate lipsi. Intră aici pentru mai multe detalii legate de această afecțiune și despre neuroendocrinologie.

Endocrinologul este la curent cu cele mai noi tratamente

Medicina evoluează constant, iar noile tratamente își fac loc pe piață în mod continuu. Fiind sub atenta supraveghere a unui endocrinolog, vei avea acces la cele mai inovative soluții descoperite de specialiști. Cunoașterea și mai ales înțelegerea noilor boli hormonale avansează odată cu tehnologia. Principala sarcină a unui medic endocrinolog va fi să studieze și să cunoască perfect aceste schimbări, fiind mereu la curent cu cele mai noi tratamente din piață, pe care ți le poate recomanda și ție. Așadar, pacienții care aleg un endocrinolog vor avea acces la cele mai noi și mai inovatoare tratamente pentru condiția lor.

Un medic endocrinolog va comunica în mod constant cu medicul tău de familie sau cu cel generalist, așa că atunci când apelezi la un specialist nu înseamnă că nu vei păstra legătura cu doctorul la care erai obișnuit să mergi, ci pur și simplu că vei beneficia și de părerea unui specialist. Alegerea unui endocrinolog atunci când te confrunți cu o problemă hormonală este, așadar, esențială, dacă vrei să-ți recapeți sănătatea în cel mai scurt timp posibil.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa