Captura impresionanta a politistilor de frontiera Braila / Ce au gasit in portbagajul unei masini

de WTA.ro

In data de 13 ianuarie a.c., in jurul orei 17.30, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zona Libera Braila au oprit pentru control, pe sensul de iesire, un autoturism marca Dacia Logan, condus de o femeie, in varsta de 45 de ani, cetatean roman, cu domiciliul in judetul Galati, precum si un autoturism marca Skoda, in care se aflau doi cetateni romani, in varsta de  42, respectiv 62 de ani.

La controlul de frontiera, colegii nostri au descoperit, pe bancheta din spate si in portbagajul autoturismului marca Dacia Logan, mai multi saci din folie neagra, in care se afla cantitatea totala de 37.600 de tigarete, diferite marci, fara timbru de acciza. De asemenea, in bagajele personale ale celor doi barbati care calatoreau cu autoturismul marca Skoda, au fost descoperite 3.400 de tigarete, diferite marci, fara timbru de acciza.

Cele mai citite articole

Cu privire la cele constatate, cele trei persoane au declarat ca au achizitionat respectivele tigari de contrabanda de la bordul unei nave din Portul Braila.

Ulterior, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori din cadrul Capitaniei Portului Braila si Biroului Vamal Braila au efectuat un control amanuntit al navei respective, descoperind o cantitate totala de 22.200 de tigarete de contrabanda.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 31.600 de lei, in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza, sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar comandantul navei a fost sanctionat contraventional de Biroul Vamal Braila.

Cele mai citite articole