Care e cea mai sigură metodă de albire a dinților?

de WTA.ro

Albirea dentară este un proces cosmetic destinat îndepărtării petelor și decolorării dinților, în urma căruia dinții capătă o nuanță mai deschisă și un aspect mai strălucitor. Pe lângă procedura de albire dentară, alte tratamente stomatologice pot ajuta la obținerea unui zâmbet mai estetic. Siguranța acestor tratamente stomatologice este în general una ridicată, fără niciun risc pentru pacient. De asemenea, tratamentele de albire a dinților nu provoacă dureri și sunt recomandate de către medicii stomatologi.

Albirea dentară profesională vs la domiciliu

Considerat unul dintre cele mai populare tratamente dentare cosmetice, datorită capacității sale de a oferi rezultate imediate și vizibile în îmbunătățirea esteticii zâmbetului, albirea dentară se poate realiza fie în cabinetul medicului stomatolog, fie la domiciliu. Albirea în cabinetul stomatologic este efectuată de către un dentist cu produse cu concentrații mari de agenți de albire. Procesul poate include utilizarea unei lumini speciale pentru a activa soluția de albire. În schimb, albirea acasă presupune utilizarea unor kit-uri de albire, precum benzi de albire, geluri sau dispozitive speciale ce se aplică pe dinți, furnizate fie de dentist, fie disponibile în farmacii. 

Air Flow: o abordare modernă de igienizare a dinților 

Cele mai citite articole

Dintre numeroasele metode disponibile care pot oferi o îmbunătățire a aspectului și culorii dinților, unele sunt mai blânde decât altele. De exemplu, metoda „air flow” este una dintre cele mai moderne și mai puțin invazive metode de îmbunătățire a aspectului oral. Air Flow este o tehnică de curățare profesională a dinților, utilizată cu regularitate în cabinetele stomatologice, ce folosește un jet de aer, particule fine abrazive și apă pentru a îndepărta petele de pe suprafața dinților, fără a afecta smalțul.

Fațetele dentare: efecte de lungă durată

O altă opțiune de albire a dinților, semnificativ mai durabilă și care oferă rezultate mult mai evidente, este cea a fațetelor dentare. În urma aplicării de fatete dentare, nu numai că dinții devin mai albi, dar pot fi în același timp corectate și diverse imperfecțiuni, precum dinții strâmbi sau cei sparți, care nu necesită tratament ortodontic. Fațetele dentare reprezintă straturi subțiri de material ceramic sau de compozit, care sunt aplicate pe fața frontală a dinților pentru a corecta diverse imperfecțiuni estetice. 

Recomandări

Deși în general fiecare metodă de albire dentară este sigură, înainte de a lua orice decizie, se recomandă consultarea unui medic stomatolog, pentru a alege opțiunea potrivită, care să răspundă necesităților personale. Un dentist Bucuresti cu experiență în domeniul esteticii dentare poate nu doar să efectueze procedurile de albire dentară sau de igienizare dentară propriu-zise, ci și să ofere recomandări potrivite.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa