Care este diferența dintre o clinică dentară și un cabinet stomatologic

de WTA.ro

Te-ai întrebat vreodată ce diferențe există între un cabinet stomatologic și o clinică dentară? Atunci când ai de-a face cu o urgență stomatologică sau o problemă mai serioasă, poți tinde să treci cu vederea aceste posibile diferențe și să optezi pentru varianta mai accesibilă. Însă, în funcție de nevoile tale, una dintre acestea poate fi mai avantajoasă.

Descoperă acum ce caracteristici au un cabinet stomatologic și o clinică dentară și pentru ce fel de servicii ar trebui să optezi.

Care este principala diferență dintre un cabinet și o clinică dentară?

În general, într-un cabinet stomatologic își desfășoară activitatea un singur medic, pe când o clinică reunește mai mulți specialiști. Cabinetul stomatologic ocupă de obicei un spațiu mai restrâns și utilizează mai puține echipamente speciale, în timp ce clinica este mai extinsă, are mai multe camere și de obicei prezintă dotări și echipamente complete.

Ce este mai avantajos – o clinică sau un cabinet dentar?

Numărul de specialiști

Răspunsul la această întrebare depinde foarte mult de nevoile tale și de problema cu care te confrunți. Deoarece cabinetul stomatologic este al unui singur specialist, acolo vei putea realiza doar un număr limitat de lucrări dentare. În general, acestea sunt utile pentru controalele de rutină sau problemele minore.

Dacă ai nevoie de o lucrare complexă, ca de exemplu un implant dentar, montarea unui aparat dentar sau aplicarea de fațete, este recomandat să mergi la o clinică dentară. Acolo poți găsi specialiști din toate ramurile stomatologiei care te pot ajuta indiferent de problema pe care o ai.

Echipamentul

Cele mai citite articole

O clinică dentară va avea întotdeauna mai multe dotări decât un simplu cabinet stomatologic. Așa cum am menționat deja, dacă vei merge la o astfel de clinică, vei putea găsi un medic pentru a rezolva orice fel de problemă dentară. Așadar, acest loc va beneficia de echipament de ultimă generație pentru a realiza orice fel de procedură.

Cel mai probabil te-ai lovit până acum de situația radiografiilor dentare. Cabinetele obișnuite nu sunt de obicei dotate cu aparate de imagistică, așa că pacienții sunt în general nevoiți să găsească alte centre care să ofere aceste servicii. Într-o clinică dentară, acest lucru nu va mai fi o problemă.

Clinicile sunt dotate și cu alte echipamente de ultimă generație, precum scannere digitale intraorale, laboratoare de tehnică dentară, aparate pentru construirea digitală a lucrărilor protetice și multe altele.

Istoricul medical

Anumite cabinete stomatologice pot avea un sistem eficient de înregistrare a pacienților și a tuturor datelor lor medicale. În schimb, acest lucru nu este garantat în fiecare situație. De cealaltă parte, clinicile dentare țin cont de fiecare informație referitoare la pacienți, înregistrează analizele și au un sistem eficient de programare, astfel încât aceștia să nu uite când este următoarea vizită la medicul dentist.

În principal, putem spune că o clinică dentară prezintă mai multe avantaje decât un cabinet stomatologic. La clinica Smile Vision din Timișoara poți găsi specialiști din toate domeniile medicinei dentare (implantologie, estetică dentară, ortodonție, chirurgie dentară și altele), poți beneficia de servicii de calitate, iar atmosfera este una extrem de prietenoasă și plăcută.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa