Care este drumul către propriul stil de modă? Sau cum ajungi să alegi mereu haine care ți potrivesc?

de WTA.ro

Există foarte mulți bărbați adulți care se întreabă dacă se îmbracă corect sau care, din diverse motive, vor să adopte un nou stil. Pe scurt, vor să schimbe ceva, deși poate nu sunt încă pe deplin convinși și le lipsesc cunoștințele. Dacă și tu te afli printre acești bărbați, citește în continuare pentru a descoperi câteva informații esențiale.

În primul rând, trebuie să scapi de stereotipurile care au făcut din modă un concept străin pentru tine până acum. Hainele de zi cu zi nu trebuie privite ca fiind inutile, ci ca un element care construiește imaginea. 

Se spune în mod obișnuit că nu poți judeca o carte după coperta ei și oamenii după aspectul lor – dar asta e o minciună, pentru că fiecare om face asta oricum. Felul în care te îmbraci îți influențează foarte mult imaginea în ochii prietenilor, familiei, iubitei, șefului, potențialului angajator etc. O imagine bună înseamnă și bunăstare și o mai mare încredere în sine în multe situații de viață.

Definește-ți propriul stil

Nu trebuie să te gândești că singura modalitate corectă de a construi o imagine este costumul, pentru că nu este adevărat. Unii bărbați nu îl poartă deloc foarte rar, deși sunt unele persoane pentru care este ținuta de zi cu zi și atunci le e mai ușor să caute un stil bun bazat pe un stil clasic. 

Cele mai citite articole

Cel mai important lucru este că stilul de îmbrăcăminte se potrivește cu stilul tău de viață. Prin stil de viață este vorba de job, dar și de felul în care îți petreci timpul liber. De obicei se pot menționa trei stiluri de îmbrăcăminte: casual, semi-elegant (smart casual) și elegant. Încearcă să determini care dintre ele se va apropia cel mai mult de stilul tău de viață. Un stil bun se poate construi pe baza unui costum clasic, dar și pe baza unor pantaloni chino casual.

Găsește modelele și inspirația potrivite

De îndată ce ai definit un stil care este aproape de tine, caută modele de haine care te vor ajuta să-l adopți. Zicala „o imagine înseamnă mai mult decât o mie de cuvinte” funcționează grozav în modă. 

Poți să cauți fotografii inspiratoare în multe locuri: pe bloguri și site-uri web, în ​​reviste, cataloage, pe profiluri de Facebook și pe forumuri de pe internet. Merită să creezi un folder în care vei salva fotografiile pe care vrei să le recreezi în propriile ținute. Nu este nimic greșit în a copia aceste ținute, atâta timp cât sunt exemple bune. 

Renunță la tricouri și blugi pentru cămăși și sacouri

Cu doar câteva decenii în urmă, cămășile erau elementul de bază al ținutei bărbaților, dar în decurs de câțiva ani și-au pierdut importanța în stilul de zi cu zi în favoarea tricourilor, hanoracelor și puloverelor. 

Păcat, pentru că un bărbat într-o cămașă de la Il Mod câștigă clasă și nu trebuie să fie neapărat o cămașă elegantă. Dacă preferi casual, încearcă să porți o cămașă clasică cu pantaloni chino, suflecă mânecile până la cot și vei constata că arată mult mai bine decât tricoul sau hanoracul.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa