Care este importanta si principiul de functionare al unui hidrofor in gospodarie?

de WTA.ro

In situatia in care locuinta nu poate fi alimentata cu apa potabila sau atunci cand presiunea apei de la chiuveta din apartament nu este suficient de puternica, hidroforul aduce multiple avantaje si beneficii pentru utilizatori. Un astfel de echipament are un principiu destul de simplu de functionare, nu costa o avere si este foarte apreciat, atat de cei care locuiesc in zonele rurale, cat si de cei din zonele urbane.

Oferta de hidrofoare din mediul online este foarte variata, insa oamenii trebuie sa inteleaga in primul rand de ce au nevoie de un asemenea dispozitiv si cum le va schimba viata in bine, pentru ca, mai apoi, sa faca o investitie in acest sens.

La ce foloseste un hidrofor si ce avantaje aduce?

Hidroforul este folosit, de regula, drept sursa de alimentare cu apa, pentru gradinarit sau uz casnic, indeosebi de locuitorii care stau la case. Hidrofoarele au trei functii principale: alimenteaza locuinta cu apa din fantana sau put, functia de irigare sau de stropire, precum si functia de aspersare.

In ceea ce priveste avantajele hidrofoarelor, in acest sens poate fi mentionata capacitatea de a aspira apa de la adancimi mari, de pana la 8 metri. In plus, aceste dispozitive sunt destul de silentioase, zgomotul de functionare fiind unul destul de subtil, ceea ce inseamna ca hidroforul devine solutia perfecta de alimentare cu apa pentru orice locuinta. In categoria avantaje mai poate fi mentionat si numarul mic de porniri si de opriri, ceea ce inseamna un consum relativ mic de electricitate, dar ajuta si la prevenirea socurilor de presiune, prin existenta vasului de expansiune.

Cele mai citite articole

Nu in ultimul rand, hidrofoarele sunt automorsante, ceea ce inseamna ca nu au nevoie de incarcare manuala cu apa a coloanei de aspiratie. In plus, racordarea electrica a hidroforului se realizeaza extrem de simplu, insa numai cu ajutorul unui electrician priceput, pentru a fi evitate eventualele pericole ce pot aparea.

Principiul de functionare a hidrofoarelor

Hidrofoarele au un principiu de functionare foarte simplu, care presupune crearea circuitului format din procesul de aspiratie si de refulare. Ceea ce inseamna ca apa este trasa din subteran, transportata cu ajutorul electropompei prin tevi, cu o presiune controlata, urmand sa ajunga la fiecare robinet din casa.

Inainte de a achizitiona un hidrofor bun, este important de avut in vedere scopul in care va fi folosit. Acesta va fi ales in functie de numarul de consumatori, dar si de frecventa consumului. In plus, puterea hidroforului creste direct proportionala cu adancimea de aspiratie, deci, cu cat rezervorul hidroforului este mai mare, cu atat are porniri mai putine (porneste mai rar), iar consumatorii fac economie de energie electrica.

Componentele unui hidrofor includ electropompa, vasul de expansiune, racordul antivibrant, presostatul si manometrul, fiecare avand un rol foarte important in functionarea acestui dispozitiv. Tinand cont de aceste informatii, cumparatorii pot face cea mai buna alegere in ceea ce priveste investitia intr-un hidrofor potrivit pentru propria gospodarie.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa