Care sunt avantajele cuptoarelor incorporabile și cum să alegi unul potrivit pentru bucătăria ta

de WTA.ro

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din fiecare casă. Spațiul de bucătărie amenajat corespunzător îți va permite să gătești în mod liber mâncărurile preferate, subliniind, în același timp, designul apartamentului. Cuptoarele încorporate sunt o soluție convenabilă în fiecare bucătărie. Dispozitivele încorporate sunt funcționale, ocupă mai puțin spațiu și, în același timp, îndeplinesc funcția aparatelor electrocasnice moderne. De ce merită să ai un cuptor incorporabil? 

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale cuptoarelor incorporabile

Cuptoarele incorporabile îți permit să organizezi mai bine întregul spațiu din bucătărie. Deoarece sunt ascunse în mobilier, acestea nu deranjează compoziția din construcția bucătăriei. Datorită acestui fapt, se creează un spațiu estetic, care este în concordanță cu restul casei. Nu există elemente care să distingă și să iasă în evidență într-un mod flagrant, iar totul se potrivește bine la culoare. Chiar și atunci când cuptoarele diferă de culoarea de bază a bucătăriei, acest detaliu nu va fi vizibil – deoarece dispozitivul va fi ascuns în mobilier.

O bucătărie decorată estetic devine, astfel, un spațiu și mai plăcut pentru a găti împreună. Lipsa haosului îți permite să pariezi pe un singur stil de aranjare și să eviți elementele accidentale ale echipamentelor din spațiul bucătăriei. Cuptoarele incorporabile sunt, așadar, o soluție excelentă, mai ales în spațiile combinate, precum bucătărie cu living sau sufragerie. Cuptorul ascuns în mobilă este o alternativă pentru acele persoane care sunt admiratoare ale esteticii și trebuie să aibă ordine în preajma lor.

Dacă în spațiul bucătăriei sunt foarte multe electrocasnice la vedere, acestea sunt o tentație considerabilă chiar și pentru copii. Aparatele precum cuptoarele îi încurajează pe cei mai tineri să apese și să verifice cum funcționează. Totuși, aceasta nu este deloc o distracție sigură. De aceea, multe cuptoare incorporabile online, cum sunt cele de la Sensodays.ro, au un avantaj mai mare față de cele independente. Copilul nu va vedea cuptorul, așa că nu se va chinui cu el. Uneori este suficient să fii neatent, pentru câteva secunde pentru a facilita o tragedie. Instalarea cuptorului sub instalație va evita situațiile periculoase și, cu siguranță, le va minimiza semnificativ.

Cuptoarele incorporabile nu trebuie sa fie amplasate direct sub aragaz, ceea ce este și o soluție bună. Dacă îți este frică de copiii prea curioși sau de dureri de spate atunci când te apleci spre cuptor, îl poți monta oricând la un nivel superior (de exemplu, într-un stâlp din mobilierul de bucătărie). Acest lucru va face bucătăria mai sigură, mai funcțională și mai confortabilă de utilizat. Interiorul bucătăriei va arăta, în continuare, atractiv, devenind – de altfel – mai practic. 

Cele mai citite articole

Dacă te decizi asupra unui aspect uniform în bucătărie, întreaga bucătărie se va mări din punct de vedere optic. Aceasta este o soluție bună, în special pentru apartamentele mici. Bucătăria va părea mai mare și mai luminoasă dacă ascunzi în mobilier tot felul de electrocasnice mari – precum un cuptor. Desigur, selecția mobilierului și culorilor materialului din care va fi creată încăperea este de mare importanță. Cu toate acestea, soluțiile inteligente sunt și ele importante – cum ar fi un cuptor ascuns într-un stâlp de mobilier sau ascuns sub inducție. Dacă pui cuptorul într-o coloană, acesta poate fi la orice înălțime, care este cea mai convenabilă pentru utilizatori.

Electrocasnicele ascunse în bucătărie vor face camera să pară uniformă și simetrică. Cuptorul incorporabil va fi propice utilizatorilor care doresc să-și mărească optic bucătărie. Cuptoarele de sine stătătoare ocupă, adesea, mult mai mult spațiu în bucătărie, ceea ce îți dă impresia că bucătăria este mult mai mică decât este în realitate.

Cum să alegi un cuptor incorporabil?

Avantajele cuptoarelor incorporabile se văd doar atunci cand le alegi cu pricepere pentru bucătăria ta. Atunci când alegi un cuptor incorporabil, ar trebui să îți amintești capacitatea acestuia. Încearcă să alegi un dispozitiv care va fi adaptat nevoilor tuturor membrilor gospodăriei – nici mai mic, nici mai mare. De asemenea, acordă atenție funcțiilor de bază de coacere, opțiunilor suplimentare de cuptor (programe, protecție pentru copii, iluminare de fundal), intervalului de temperatură și metodei de curățare. Gândește-te bine la cum ar trebui să se deschidă cuptorul și dacă ar trebui să fie cu două zone sau nu. Este foarte important să-l potrivești corect în bucătărie. Amintește-ți și despre eficiența energetică a cuptorului încorporat, adică clasa sa energetică. Cuptorul A+++ are cel mai mic consum de energie, dar trebuie să iei în considerare costul mai mare al acestuia.

Așadar, un cuptor incorporabil va funcționa într-o bucătărie modernă mai mult decât un model de sine stătător. Este important să îl ajustezi la nevoile tale, deoarece pentru funcții și programe care nu vor fi necesare, nu merită să plătești în exces.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa