Care sunt avantajele unei gradinite?

de WTA.ro

O gradinita este primul pas pentru un copil spre o cariera scolara buna. Scolarizarea de la varsta de 3 ani le permite copiilor sa se obisnuiasca cu conditiile scolare

Copilul invata abilitati pentru scoala primara

La gradinita IQ- Est, copilul va invata abilitati pentru a intelege mai multe, mai apoi, in scoala primara. El sau ea va fi mereu incurajat sa inoveze, iar acest lucru ii va modela planul de studiu. In copilarie este intotdeauna interesant sa inveti sa scrii. Capacitatea unui copil de la gradinita de a tine un instrument de scris, de a articula gesturile mainilor pentru a face desene, difera de cea a unui copil care a fost admis direct in clasa intai. 

Cele mai citite articole

Copiii sunt curiosi si vor sa stie o multime de lucruri, motiv pentru care, de obicei, pun multe intrebari. In clasa, isi vor da seama ca nu sunt singuri, ci ca sunt invatati de profesori care sunt gata sa le ofere toate cunostintele de care au nevoie. Va fi invatat numele animalelor, micile obiecte care includ rechizitele sale, pe scurt va invata sa numere, sa citeasca, sa deseneze. 

Gradinita este locul ideal pentru copil pentru a se pregati pentru clasa intai. El va invata sa se exprime mai bine si pe parcursul anului scolar isi va perfectiona capacitatea de intelegere. Va putea sa faca mici calcule, sa memoreze cateva cantece si recitari de poezii. Copilul va incepe sa deseneze mici imagini pe care sa le aduca acasa. Gradinita este un loc pe care unii parinti nu o considera importanta. Acestia prefera sa isi lase copilul sa stea acasa si sa ajunga la varsta de 6 ani inainte de a incepe scoala. Experienta a aratat ca acesti copii sunt adesea impiedicati de-a lungul anilor de aceasta etapa pe care au ratat-o in copilarie..

Cateva avantaje ale unei gradinite:

  • Copiii progreseaza mult in grupe, in special in ceea ce priveste limbajul.
  • Obisnuirea copilului de a se trezi devreme pentru a merge la scoala si de a sta acolo toata ziua il introduce pe copil in viata profesionala.
  • In tarile straine, este o modalitate eficienta pentru copil de a invata limba straina.
  • Simturile copilului se dezvolta rapid.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa