Care sunt avantajele utilizarii unei table interactive in clasa?

de WTA.ro

Care sunt avantajele utilizarii unei table interactive in clasa?

In prezent, tabla interactiva suscită interes în multe scoli, deoarece ofera numeroase beneficii atat profesorilor, cat si elevilora, aceasta inovatie tehnologica fiind conceputa pentru a imbunatati eficienta predarii. 

Numai ca exista mai multe beneficii ale utilizarii unei astfel de table, care poate fi folosita in diferite domenii de activitate, nu numai in educatie. Cu toate acestea, unul dintre principalele motive pentru care a fost dezvoltata aceasta tehnologie a fost crearea unui mediu educational adaptat la tendintele digitale actuale.

Tabla interactiva faciliteaza predarea

Cu ajutorul unei table interactive, profesorilor le este mai usor sa isi pregateasca lectiile si continutul didactic, precum si actualizarea acestora in mod regulat. Intr-adevar, dispozitivul permite accesul la internet si, de asemenea, la software interactiv dedicat educatiei, motiv pentru care ofera un confort sporit atat profesorilor, cat si elevilor. De exemplu, aceasta tabla permite marirea unei imagini, evidentierea propozitiilor importante sau crearea unor ilustratii pentru a facilita intelegerea. 

Invatarea devine distractiva

Cele mai citite articole

Utilizarea acestei inovatii tehnologice este o modalitate foarte buna de a-i aduce pe elevi in era digitala. Astfel sunt mult mai atenti la ceea ce se intampla pe tabla. Sistemul educational trece din era in care elevii erau nevoiti sa ia notite si sa asculte profesorul in acelasi timp intr-o era noua, moderna si digitala, adaptata la modul de viata actual al oamenilor. 

Tabla interactiva are un software interactiv, cum ar fi un bloc de notite, care este folosit pentru a inregistra partile importante ale lectiei. Elevii devin, de asemenea, mai entuziasti, iar motivatia lor creste. Aceasta crestere a concentrarii este rezultatul utilizarii videoclipurilor si a numeroaselor programe software in procesul de invatare. Exista, de exemplu, software pentru invatarea limbilor straine si programe adaptate pentru toate materiile din programa scolara. 

Pentru a putea oferi elevilor acces la o astfel de tehnologie este necesar sa se gaseasca un furnizor de table interactive, care sa le puna la dispozitie clientilor sai o gama vasta de astfel instrumente, potrivite nevoilor clasei, cum este exemplul de aici

Multe scoli din tara au integrat tabla interactiva in salile de clasa, ceea ce a contribuit la o crestere exponentiala a performantelor elevilor. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa