Care sunt cele 4 utilaje esentiale folosite in agricultura anului 2022? Iata ce spun studiile!

de WTA.ro

Inca din cele mai vechi timpuri, agricultura a jucat un rol cheie in viata omului. In ceea ce priveste perioada actuala, realitatea a ramas, intr-o foarte mare masura, aceeasi.

Conform statisticilor, Romania are in componenta o suprafata agricola de 14,8 milioane de hectare. Dintre acestea, la momentul actual, doar in jur de 10 milioane sunt acoperite de terenuri agricole. 

Ce utilaje sunt cel mai des folosite in acest domeniu?

Agricultura joaca un rol important in cadrul oricarei societati. Din acest motiv, de la an, tehnologia utilizata continua sa fie dezvoltata. Doar in perioada ultimilor 20 de ani au fost descoperite numeroase inovatii si imbunatatiri.

In prezent, foarte multi agricultori ajung sa lucreze cu terenuri arabile foarte intinse. Prin urmare, majoritatea tind sa apeleze la 4 utilaje agricole, foarte cunoscute si raspandite in cadrul acestui domeniu. 

Tractorul

Cele mai citite articole

Tractorul se numara printre cele mai intalnite utilaje din agricultura. Acesta a fost proiectat cu intentia de a creste nivelul de productivitate obtinut. Descoperirea acestuia a reprezentat o adevarata inovatie. In trecut, oamenii foloseau, cu precadere, animalele domestice, precum caii sau boii, pentru a putea lucra terenul arabil. In prezent, tractorul a devenit responsabil pentru aceste aspecte, el ocupand un rol important in viata oricarui fermier.

Plugul

De regula, foarte multi fermierii obisnuiau sa pregateasca manual terenul ce urma sa fie cultivat. La momentul actual, aceasta sarcina poate fi realizata mult mai usor prin intermediul plugului. Acesta poate fi tras de un tractor sau de animale de povara.

Combina

Acest utilaj isi gaseste intrebuintare in recoltarea cerealelor. Majoritatea taranilor trebuie sa aiba in dotare un astfel de echipament, deoarece el ajunge sa indeplineasca mai multe procese esentiale. Printre acestea se numara secerisul si treieratul. 

Semanatoarea

Dupa cum reiese si din denumire, utilajul este folosit pentru a planta noile randuri de seminte. Echipamentul este de doua tipuri: semanatoare liniara (folosita pentru cereale precum grau sau orz) si semanatoare plante prasitoare (folosita pentru porumb sau fasole).

In concluzie, dupa cum a fost evidentiat mai sus, majoritatea agricultorilor trebuie sa aiba in dotare aceste 4 tipuri de utilaje. In cazul unor defectiuni, se recomanda apelarea la magazine de specialitate, responsabile cu comercializarea unor piese de schimb.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa