Care sunt serviciile de care poti beneficia la un birou notarial?

de WTA.ro

Care sunt serviciile de care poti beneficia la un birou notarial?

Lista motivelor pentru care oamenii ajung intr-un birou notarial este una extrem de lunga. Foarte important este ca utilizatorii sa aleaga un loc in care sa aiba la dispozitie toate serviciile care le sunt necesare, pentru a putea rezolva mai multe probleme in acelasi timp. Astfel, ei isi pot eficientiza programul si, in acelasi timp pot primi ajutor specializat din partea unor experti in domeniu. De exemplu, la notariat Birzu sunt oferite publicului larg toate serviciile mentionate in randurile ce urmeaza.

Contracte

Cei care la un moment dat se satura sa plateasca chirie si vor sa isi achizitioneze un apartament sau o casa vor fi nevoiti sa realizeze contracte de vanzare/cumparare, care sa fie legalizate la un notar, pentru a avea valoare juridica. In cadrul unui birou de specialitate, cumparatorii se pot ocupa foarte usor de acest aspect.

Contractele de vanzare/cumparare trebuie realizate, insa si in alte situatii. De exemplu, in cazul achizitionarii unui imobil mai mare (cladire de birouri), a unui spatiu comercial sau a unui teren. Tot la notariat se incheie si contractele de donatie, contractele de ipoteca imobiliara, dar si contractele de imprumut sau contractele de inchiriere ori de comodat.

Declaratii si procuri

In functie de specificul activitatilor oamenilor, notarii se ocupa inclusiv de redactarea si autentificarea declaratiilor si a procurilor. Important este ca persoanele ce ajung la specialisti sa dispuna de toate documentele necesare pentru intocmirea actelor de care au nevoie.

Conventii matrimoniale

Cele mai citite articole

Casatoria reprezinta o institutie religioasa, insa si o institutie legala in acelasi timp, prin intermediul careia cei 2 parteneri se pot proteja din punct de vedere al proprietatilor pe care le au. Important de stiut este faptul ca in prezent exista 3 tipuri de regimuri matrimoniale, respectiv regimul comunitatii legale, regimul separatiei de bunuri si regimul comunitatii conventionale.

Succesiuni

Nu putine sunt cazurile in care la notar ajung cei care se confrunta cu succesiuni. Este de competenta specialistilor sa se ocupe de astfel de proceduri, pentru a veni in sprijinul persoanelor care trebuie sa primeasca in proprietate anumite bunuri sau proprietati, in functie de lucrurile detinute de catre defuncti.

Proceduri de divort

Cuplurile care la un moment dat constata ca relatia lor nu mai functioneaza asa cum si-ar dori trebuie sa ia in considerare posibilitatea de a se desparti, atat din punct de vedere sentimental, cat si legal. Una dintre cele mai usoare metode de divort este cea de comun acord, care se incheie la notar. Este vorba despre o varianta civizilata, prin care 2 oameni care si-au petrecut ultimii ani impreuna, se pot elibera, pentru ca fiecare sa-si gaseasca propriul drum.

Alte tipuri de proceduri care se pot realiza la un birou notarial

Tot pe lista procedurilor de care se pot ocupa notarii se numara si urmatoarele: legalizarea copiilor de pe inscrisuri, legalizarea specimenelor de semnaturi, darea de data certa, consultatii juridice, dar si certificarea unor fapte.

Cerand sprijin specializat din partea unui notar cu experienta, oamenii isi pot rezolva intotdeauna problemele mult mai usor, fara a fi nevoiti sa caute un birou dedicat pentru fiecare serviciu de care sunt interesati!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa