Câștigătorii ediției a V-a a concursului județean de desene, organizat de Gorjeanul, și-au ridicat premiile!

de WTA.ro

De la mic, la mare, cei 13 fericiți câștigători ai concursului de desene, organizat pentru a cincea oară de publicația Gorjeanul, au venit, în ultimele zile, la sediul ziarului, însoțiți de aparținători, și și-au ridicat premiile. Bine crescuți și educați ca la carte, viitorii mari artiști au mulțumit pentru premii și au promis că vor desena cu și mai multă dăruire la ediția de anul viitor a cunoscutului concurs ,,Mama mea, Minunea mea!”.

Cele mai citite articole

Ca și în anii trecuți, și acum, Gorjeanul a fost asaltat de numeroasele plicuri cu lucrări venite din mai multe județe pentru concursul de desene. Mai exact, în perioada 13 februarie-5 martie, pe adresa cotidianului Gorjeanul din Târgu-Jiu au ajuns zeci de scrisori, plicurile mari conținând desenele școlarilor și preșcolarilor talentați din zeci de școli și grădinițe din Gorj, dar și din afara județului, de la o școală din Drobeta Turnu Severin sosind la redacție mai multe desene minunate, motiv pentru care unele au și ajuns pe podium.
Împărțite pe trei categorii de vârstă, desenele au primit, la final, girul a doi profesori de calibru ai Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.
Este vorba despre directorul instituției de învățământ, Daria Haidău, dar și despre profesorul Cătălin Negrea, grafic designer, cu studii la Timișoara.
Ambii au studiat fiecare lucrare în parte, punctând creativitatea, naturalețea, culoarea, naivitatea, dar și tehnica folosită de micii artiști plastici.
Evident s-a punctat originalitatea, claritatea mesajului transmis, încadrarea în specificul concursului, respectarea convențiilor de realizare a unui desen, aspectul estetic și stilistic, dar și unitatea compoziției.
Cu greu s-au ales 13 lucrări care au ajuns pe podium, marele premiu fiind oferit unei eleve de 10 ani de la școala din comuna Crasna.
Cel mai mic câștigător a avut 3 ani. Publicația a oferit premii în bani câștigătorilor și diplome de participare. Mulți dintre premianți au spus că din banii astfel câștigați își vor cumpăra pensule și acuarele.
A.STOICA

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa