„Căsuța animalelor”, atelier interactiv de educație și creație muzeală

de WTA.ro

Muzeul de Științe Naturale Roman, din cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț, revine în atenția publicului vizitator cu un atelier interactiv de educație și creație muzeală – „Căsuța animalelor”, care se va desfășura în data de 15 februarie 2020.

 

Pornind de la aspecte ce țin de adaptările animalelor la mediul de viață, acest atelier își propune să evidențieze modurile în care sunt construite cuiburile, scorburile sau vizuinele animalelor, care sunt folosite ca mijloc de adăpostire pe timpul iernii, apărare față de prădătorii naturali, creștere și dezvoltare a puilor și chiar de înmagazinare a hranei necesare lor.

Cele mai citite articole

În acest scop vom valorifica patrimoniul muzeului reprezentat de exponatele naturalizate din expoziția permanentă, vom construi prin joc căsuțele animalelor după scenariile imaginare ale fiecărui copil, folosind bețișoare din lemn, iarbă uscată, hârtie și carton colorat.

Activitățile din atelierul destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, încurajează și dezvoltă creativitatea acestora, contribuind la formarea abilităților speciale (motrice, orientare în spațiu, gândire critică și creativă).

„O vom avea și de această dată, alături, pe colaboratoarea noastră, Prof. Enea Elena (Happy Color Cluj).”, transmite CMJN Neamț.

Cele mai citite articole