Cât costă asigurarea RCA și impozitul la un BMW seria 5?

de WTA.ro

BMW-ul este o mașină puternică, arătoasă și care în trafic atrage toate privirile. Cu toate acestea, când spuneți BMW, automat primele gânduri care apar în mintea dumneavoastră sunt legate de performanța ridicată, standardele germane ale calității, dar și niște costuri ridicate de întreținere. Iar acest lucru este cât se poate de firesc, fiindcă la fel ca orice alt aspect al vieții dumneavoastră, cu cât un articol achiziționat este mai scump, cu atât costurile de întreținere sunt puțin mai ridicate.

BMW-ul este o mașină puternică, arătoasă și care în trafic atrage toate privirile. Cu toate acestea, când spuneți BMW, automat primele gânduri care apar în mintea dumneavoastră sunt legate de performanța ridicată, standardele germane ale calității, dar și niște costuri ridicate de întreținere. Iar acest lucru este cât se poate de firesc, fiindcă la fel ca orice alt aspect al vieții dumneavoastră, cu cât un articol achiziționat este mai scump, cu atât costurile de întreținere sunt puțin mai ridicate.

Și, totuși, surpriza cea mai mare este că asigurarea RCA pentru un BMW nu este atât de costisitoare precum v-ați fi putut aștepta. Sigur, întreținerea unei astfel de mașini poate aduce anumite probleme bugetului personal, însă când vine vorba de a circula legal cu un BMW pe drumurile publice, asigurarea RCA atât cu decontare directă, cât și opțiunea standard nu depășesc 300 euro pe an!

Comparativ cu prețul de achiziție al mașinii, se poate spune că asigurarea RCA pentru un BMW seria 5 este chiar la o sumă rezonabilă. Dar, mai multe despre asigurarea RCA și impozitul pe care dumneavoastră îl veți avea de plătit pentru un BMW seria 5 urmează să discutăm în rândurile ce urmează. Și, fiindcă am menționat anterior despre asigurarea RCA cu decontare directă și cea standard, vom detalia și diferențele dintre cele două.

Asigurarea RCA și noul dumneavoastră BMW 

Achiziția primei mașini reprezintă un moment glorios pe care de cele mai multe ori simțiți nevoia să îl celebrați. Cu toate acestea, înainte de a vă gândi la marca și modelul mașinii dorite, este necesar să aveți în vedere și costurile întreținerii mașinii respective, cât și taxele pe care trebuie să le plătiți pentru a putea circula legal cu autoturismul dumneavoastră – asigurarea RCA, cât și impozitul anual.

BMW este marca dumneavoastră preferată de autoturism? Nici nu este de mirare de ce tot mai mulți iubitori auto optează pentru această marcă. Principalul motiv pentru care cei mai mulți cumpărători aleg BMW este acela că în raport cu alte mărci premium de autoturisme – Rolls-Royce, Bentley sau Aston Martin – un BMW se distinge prin oferte de înaltă performanță, dar la prețuri extrem de avantajoase pentru proprietar.

Cu alte cuvinte, acestea sunt întocmai genul de mașini pe care mulți oameni obișnuiți își pot permite să le cumpere. Deși nu se află în coada clasamentului economic al prețurilor, nici nu sunt atât de scumpe de asigurat. Dovadă sta chiar asigurarea RCA, care spre deosebire de alte modele premium de mașină, nu se ridică la sume colosale.

Asigurarea RCA pentru un BMW seria 5 din 2017

Asigurarea RCA este singurul tip de asigurare auto pe care orice proprietar de autoturism care își dorește să își conducă mașina pe drumurile publice este obligat să o achite. Haideți să luăm un exemplu concret de autoturism marca BMW pentru a putea vedea care sunt sumele la care să vă așteptați pentru asigurarea RCA.

Spre exemplu, un BMW seria 5 din anul 2017 este o mașină elegantă, care oferă performanțe ridicate și dispune de o serie de calități indispensabile condusului de zi cu zi. Siguranța, confortul și productivitatea maximă sunt aspecte cheie în asigurarea plăcerii de a conduce într-un trafic urban. Iar toate aceste beneficii sunt date de numeroasele servicii digitale și sisteme de asistare a conducătorului auto.

La fel ca în cazul oricărei alte mărci de autoturisme, asigurarea RCA pentru un BMW seria 5 se bazează, bineînțeles, pe câțiva factori, variind de datele mașinii (serie de șasiu, capacitate cilindrică, putere a motorului și alte câteva detalii) până la datele șoferului care va conduce autoturismul pentru care se face asigurarea RCA.

Cele mai citite articole

O altă diferență în generarea prețului pentru asigurarea RCA o reprezintă tipul de asigurare dorită. Asigurarea RCA se poate încheia în pachetul standard ori asigurarea RCA cu decontare directă. Pe lângă diferența de preț, o distincție între cele două este aceea că asigurarea RCA cu decontare directă presupune că în momentul în care dumneavoastră sunteți partea vătămată într-un accident rutier, costurile de reparație pot fi susținute de firma de asigurări la care polița dumneavoastră a fost încheiată.

Cu alte cuvinte, puteți opta pentru asigurarea RCA cu decontare directă dacă vă doriți să grăbiți procesul de reparare a mașinii dumneavoastră și nu doriți să mai așteptați după firma de asigurări a vinovatului de accident.

Cât vă costă asigurarea RCA pentru un BMW seria 5 din anul 2017?

Pentru a vă putea face o idee despre costurile unei asigurări auto, am generat un test pentru asigurarea RCA, întocmit pe platforma Pint.ro, cu ajutorul calculatorului RCA care ne-a ajutat să descoperim costurile anuale pentru asigurarea RCA.

Așadar, dacă alegeți varianta standard pentru asigurarea RCA, costurile la care vă puteți aștepta pornesc de la 805 lei pentru o perioadă de 6 luni sau 1196 lei o perioadă de 12 luni.

Sursă foto Pint.ro

Pe de altă parte, dacă optați pentru asigurarea RCA cu decontare directă, veți putea observa o ușoară creștere a tarifului. Astfel că, asigurarea RCA cu decontare directă pornește de la 849 lei pentru o perioadă de 6 luni sau dacă preferați varianta anuală, veți plăti 1196 lei pentru asigurarea RCA.

Sursă foto Pint.ro

Impozitul anual pentru un BMW seria 5 din 2017

La fel ca asigurarea RCA, costul impozitului anual pentru un autoturism BMW seria 5 din 2017 nu este atât de mare precum v-ați fi putut aștepta. Desigur, taxa diferă în funcție de localitatea în care aceasta trebuie achitată. Însă, pentru a vă putea face o idee, în București impozitul anual pentru un BMW seria 5 din 2017 este de până în 200 lei.

Un BMW este o mașină de calitate, care vă asigură drumuri line oricare ar fi destinația dumneavoastră. Și, din câte ați putut observa, costurile impozitului anual și pentru asigurarea RCA nu ating sume colosale, ci sunt cât se poate de rezonabile. Ce părere aveți despre aceste sume? V-ați încumeta să mai cumpărați un BMW după aflarea acestor detalii de preț care intră în costurile pe care sunteți nevoit să le plătiți pentru întreținerea autoturismului dumneavoastră?

Pentru a încheia asigurarea RCA la costuri avantajoase bugetului dumneavoastră, puteți intra în contact cu Pint.ro, brokerul de asigurări care mediază legătura dintre dumneavoastră și firmele de asigurări și vă pune la dispoziție instrumente online de generare a tarifelor disponibile pentru dumneavoastră.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa